Komentara: 36
Pregleda: 10140

Gradski štab za vanredne situacije je u stanju pripravnosti

03.02.2012. u 18:33h
Izvor: RTV Yueco
Gradski štab za vanredne situacije je u stanju pripravnosti

Gradski štab za vanredne situacije, sazvan na inicijativu Komandanta štaba gradonačelnika Saše Vučinića, zbog vremenskih prilika, koje bi mogle negativno da utiču kako na funkcionisanje komunalnih službi, tako i na kompletan život u gradu. U saopštenju gradskog štaba se dalje navodi da će se aktivnosti komunalnih službi vršiti u skladu sa uobičajenim planovima preduzeća. JP „Subotica-trans“ nesmetano vrši prevoz građana u gradskom i prigradskom saobraćaju, a čišćenje autobuskih stajallišta je obezbeđeno.

U slučaju izmena u režimu saobraćaja, građani će blagovremeno biti obavešteni. U skladu sa Odlukom o komunalnom redu, podsećaju se građani da redovno vrše čišćenje snega ispred svojim stambenih i poslovnih objekata. Crveni krst će u saradnji sa Centrom za socijalni rad grada Subotica koordinisati privremeni smeštaj i utopljavanje starih i iznemoglih lica u porodice, bolnicu ili Gerontološki centar. „Caritas Subotica“ od 16 časova u „Caritas klubu“, Gajeva 9, pruža pomoć u utopljavanju ugroženih građana.

Dodatne informacije mogu se dobiti na telefon: 525-282. Gradski štab za vanredne situacije vršiće redovno praćenje situacije u gradu i o svojim aktivnostima obaveštavaće javnost, zaključuje se u saopštenju.

U slučaju potrebe za spasavanjem i pružanjem pomoći licima koja nisu u mogućnosti da dođu do mesta zbrinjavanja (udaljeni salaši u slučajevima visokih snežnih nanosa), ista se mogu obratiti na sledeće telefone:

MUP - Policijska uprava Subotica: 92
Služba hitne medicinske pomoći: 94, 551-373
Vatrogasci: 93
Kontakt centar 024: 626 - 999
Komunalna policija: 626 – 988
„Kontakt centar 024“ je za predstojeći vikend uveo dvadesetčetvoročasovno dežurstvo.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 36
Pregleda: 10140
Povezane teme

Saša Vučinić

gradski štab za vandredne situacije Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.