Komentara: 6
Pregleda: 4517

Sneg ne može da iznenadi!

30.10.2012. u 16:29h
Izvor: RTV Yueco
Iako kalendarski zima još nije stigla, putari su već spremni za ovu zimsku sezonu. U preduzeću Vojput kažu da su sa pripremama za ovu zimsku sezonu počeli odmah nakon završetka prethodne.
Sneg ne može da iznenadi!

U preko četrdeset radnih jedinica Vojputa pripremljena je mehanizacija u vidu kamiona sa posipačima, zatim teška mehanizacija gde spadaju utovarivači i grederi, ali i guseničarska mehanizacija. Takođe pripremljeni su i posipni materijali koje se skladište u hangarima.

Pripreme za zimsku sezonu u Vojputu počinju obnovom mehanizacije, koja se tokom svakodnevene zimske upotrebe oštetila. Odamh nakon završetka zimske sezone počinje se sa obnovnom, tako da sva mehanizacija do kraja jeseni bude u pripravnosti.

Stvari koje su neophodne za rad u zimskom održavanju puteva, osim ispravne mehanizacije, su posipni materijali. Ove godine Vojput raspolaže sa preko preko 3 hiljade tona soli, 3 do 4 hiljade tona kamenog materijala, koji se skladište u hangarima, kao i priprema livenog ili hladnog asfalta zbog oštećenja puteva u zimskom periodu.

Osim samog snega tokom zime, putarima veće probleme stvaraju mećave, a ponajviše ledena kiša, na koju kako kažu, treba hitno reagovati. Za takve poslove treba dobra organizacija na svim putnim mrežama, na prosotru Severne i Zapadne Bačke, koju održava preduzeće Vojput. Ipak, svi radnici Vojputa, spremno dočekuju zimu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4517
Povezane teme

vojput

čišćenje snega

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.