Komentara: 0
Pregleda: 2714

Snabdevenost Apoteke Subotica veća od 90%

21.08.2013. u 16:38h
Izvor: RTV Yueco
Snabdevenost Subotičke apoteke je veća od 90%, kažu u ovoj ustanovi. Ukoliko se potroše sve zalihe određenog vrsta leka, što se i dešava, u apoteci se trude da to što pre premoste ili šalju pacijente u neki od ogranaka koji poseduje taj lek. Iako u apoteci tvrde da je snabdevenost stabilna, pojedini građani nisu zadovoljni snabdevenošću subotičkih apoteka.
Snabdevenost Apoteke Subotica veća od 90%

Lekove i medicinska pomagala, Apoteka Subotica obezbeđuje putem tendera. Sama procedura tenderske nabavke traje oko mesec, dva, pa zbog toga ponekad dolazi do nestašice određenih vrsta lekova. Pojedini sugrađani sa kojima smo razgovarali nisu zadovoljni snabdevenošću apoteka.

Lekova za alergiju trenutno ima, kažu farmaceuti. U deficitu je bio aminofilin, lek za astmu, a nekih lekova za srčane bolesnike još uvek nema u dovoljnoj količini. Reč je o novim lekovima koje su lekari počeli prepisivati pre mesec dana, a količine ovog leka će biti popunjene tek u septembru, kažu stručnjaci.

Farmaceuti Apoteke Subotica, ukoliko ne poseduju određenu vrstu leka, šalju pacijente u privatne apoteke koje su potpisale ugovor sa RFZO. Privatne apoteke nemaju obavezu da nabavljaju lekove preko tendera, pa one koje poruče mogu dobiti u kratkom roku. U privatnim apotekama koje su potpisale ugovor, pacijenti mogu uzeti lekove na recept.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2714
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.