Komentara: 6
Pregleda: 6040

Predstavljen novi stručni štab FK "Spartak"

02.10.2013. u 15:49h
Izvor: Subotica.com
Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je novi trenerski tandem koji će u nastavku voditi FK "Spartak" sa ciljem da se što pre rezultatski konsoliduje i da pronađe najbolji tim od trenutno raspoloživog igračkog kadra. Spartak svoj naredni meč igra već u subotu na Gradskom stadionu, a protivnik je solidna ekipa Donjeg Srema.
Predstavljen novi stručni štab FK "Spartak"

Posle saopštavanja sinoćnje odluke o sporazumnog raskidu saradnje sa dosadašnjim trenerom Petrom Kurćubićem Klub je istovremeno saopštio da su angažovani novi trener i pomoćnik, Dragan Kanatlarovski i Vidak Bratić, bivši fudbaleri velikog broja domaćih i stranih klubova koji su posle svoje igračke karijere odlučili da nastave u trenerskim vodama.

Kanatlarovski, makedonski stručnjak, trener nekoliko makedonskih i inostranih klubova kao i selektor A reprezentacije Makedonije došao je u klub posle 12 godina trenerskog angažmana u 5 različitih klubova u Makedoniji, Srbiji i Bugarskoj.

"Dolazim u klub koji ima velike ambicije, koji ima dosta dobrih igrača i ovo loše mesto koje Spartak trenutno zauzima na tabeli Jelen Super lige sigurno ne zaslužuje. Ideje i vizija organizacije igre poklopila se sa razmišljanjima Predsednika i Sportskog direktora Kluba tako da nije bilo mnogo razmišljanja da bi konačno prihvatio ponudu koja mi je izneta." - izjavio je Dragan Kanatlarovski i dodao: "Moje trenersko, ali i igračko iskustvo daje mi za pravo da verujem da možemo zajedno da popravimo ono što nije valjalo i da se Spartak ponovo uzdigne na mesto koje mu bez daljnjeg pripada."

Predstavljen novi stručni štab FK "Spartak"

Na pitanje da li je upoznat sa potencijalima igračkog kadra Kanatlarovski je odgovorio da je igrače pratio još tokom priprema na Zlatiboru tokom leta, a da ga je sa timom detaljnije upoznao sada već bivši trener Kurćubić.

Ceo sutručni štab koji je bio uz Petra Kurćubića ostaće da radi sa novim trenerima. Kanatlarovski je postigao sporazum sa Klubom o angažovanju, a danas tokom dana utvrdiće se na koji period će biti potpisan ugovor o saradnji.

Vidak Bratić oduševljen povratkom u Suboticu i sa uzbuđenjem čeka nove izazove na klupi Spartaka

Bivši defanzivac Spartaka nije krio svoje zadovoljstvo povratkom u klub u kojem je pre nepunih 6 meseci doneo tešku odluku da završi igračku karijeru, iako je i prošle sezone bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji pojedinac u igračkom kadru, koji je autoritativno vodio ekipu i komandovao odbranom, iako u sad već relativno poznim igračkim godinama.

Predstavljen novi stručni štab FK "Spartak"

"Posle jednog malo većeg odmora ponovo sam se vratio u rodni grad i velika mi je čast da ću sarađivati sa velikim imenom kao što je Dragan Kanatlarovski. Došao sam da pomognem mojim bivšim saigračima, kolegama i prijateljima da pokušpamo da napravimo nešto što smo napravili pre neke 4 godine kada smo bili u kvalifikacijama za evro takmičenja. Verujem u ovu ekipu i verujem da možemo da promenimo stvari na bolje." - izjavio je Vidak Bratić, novi pomoćni trener prvog tima Spartaka.

Predstavljen novi stručni štab FK "Spartak"

Novi trener Spartaka i sportski direktor Damir Džimović zahvalili su se prehodniku Petru Kurćubiću na korektnoj saradnji i poželeli mu sreću u daljem radu.

FK "Spartak" u subotu igra 8. kolo Jelen super lige, a u goste dolazi ekipa Donjeg Srema. Ovo će biti "premijera" za nove trenere kluba, a isti veruju da rezultat neće izostati. Pauza od dve nedelje koja će uslediti zbog obaveza reprezentacije dobro će doći novom treneru da bolje upozna ekipu kao celinu i individualne kvalitete sadašnjeg igračkog kadra.

Izvor: Subotica.com
Predstavljanje novog stručnog štaba FK "Spartak" Predstavljanje novog stručnog štaba FK "Spartak" Predstavljanje novog stručnog štaba FK "Spartak" Predstavljanje novog stručnog štaba FK "Spartak" Predstavljanje novog stručnog štaba FK "Spartak" Predstavljanje novog stručnog štaba FK "Spartak" Predstavljanje novog stručnog štaba FK "Spartak" Predstavljanje novog stručnog štaba FK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 6040

Povezane vesti

Povezane teme

nemanja simović

vidak bratić

dragan kanatlarovski

damir džimović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.