• Pregleda: 4294

Služba za transfuziologiju čestitala davocima međunarodni dan dobrovoljnog davanja krvi

Povodom Međunarodnog dana dobrovoljnog davanja krvi Kolektiv Službe za transfuziologiju subotičke Opšte bolnice uputio je čestitku sugrađanima koji su svojom donacijama krvi doprineli održavanju nivoa količine krvi koja je svakodnevna potreba u zdravstvu.
Služba za transfuziologiju čestitala davocima međunarodni dan dobrovoljnog davanja krvi

U čestitci koja je dostavljena na adresu naše redakcije stoji sledeće:

"Poštovani Davaoci krvi, veliki je medicinski i društveni značaj dobrovoljnog davalaštva krvi. Samo davalaštvo razvijeno na principima dobrovoljnosti i anonimnosti omogućava temelj savremene medicine koja bi bez obzira na sva tehnološka i savremena medicinska saznanja bila manje uspešna bez dobrovoljnih davalaca krvi. Iz tog razloga svim davaocima krvi želimo dobro zdravlje i srećan nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi.

Kolektiv Službe za transfuziologiju"

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
ratkapna Odgovori
bravo za transfuziologiju, najfiniji sendviči na svetu!!
uvek u pravu Odgovori
Smanjite dozu na 250-300 ml i imaćete jednog davaoca više. Imam knjižicu koju čuvam ali sam odustao kad se doza dobrovoljnog davanja povećala. Ispada da to više nije dobrovoljno.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.