Komentara: 9
Pregleda: 2772
Foto

Služba „Otvorene zaštite“ u Gerontološkom centru startuje punim kapacitetom

15.09.2020. u 16:45h
Izvor: Subotica.com
Služba „Otvorene zaštite“ u Gerontološkom centru startuje punim kapacitetom

Od 1. oktobra služba „Otvorene zaštite“ pri Gerontološkom centru nastavlja sa radom u punom kapacitetu, kao što je bilo pre početka epidemije virusa kovid 19.

- Služba „Pomoć i nega u kući“ se vraća na nivo kao što je bilo pre 12. marta.  Svih 75 zaposlenih u ovoj službi – medicinske sestre, spremači, domaćini klubova i ostali, ponovo će raditi na terenu – najavljuje Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra. – Da bi korisnici mogli da prime uslugu, moraće da ispune određene epidemiološke mere. Naši zaposleni će koristiti maske, rukavice i drugu zaštitnu opremu, a svaki korisnik koji želi da primi uslugu u svojoj kući moraće da obezbedi dezobarijeru pred vratima, sredstvo za dezinfekciju a pre pružanja usluge biće mu izmerena telesna temperatura.

Služba „Otvorene zaštite“ u Gerontološkom centru startuje punim kapacitetomTakođe od 1. oktobra korisnici će moći da koriste i sve programe u klubovima, ali u skladu sa preporukama Kriznog štaba da u zatvorenom prostoru ne bude više od 30 ljudi i da se koriste maske i rukavice.

- Usluga pružanja ručka kreće od 1.  novembra, tu će biti definisani posebni epidemiološki uslovi i neće se moći ulaziti u prostorije kluba – dodaje Ivanišević.

Za funkcionisanje službe „Otvorene zaštite“ Grad Subotica je ove godine opredelio 49.4 miliona dinara, što je za trećinu više nego  što je bilo 2016. godine.

Služba „Otvorene zaštite“ u Gerontološkom centru startuje punim kapacitetom

- Nama je značajna ova usluga što se pruža našim najstarijim sugrađanima i  lokalna samouprava podržava realizaciju ovih aktivnosti – ističe Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu. – Drago nam je  što smo u prethodnom periodu uspeli da renoviramo gerontološke klubove "Centar 1" i "Centar 2", a nadam se da ćemo i u narednom periodu zajedno učestvovati u projektima koje raspisuje Pokrajinska vlada i resorno ministarstvo i da ćemo nastaviti sa adaptacijom gerontoloških klubova i otvaranje novih.

Gerontološkom centru je, inače, odobren prekogranični projekat sa kolegama iz Mađarske u vrednosti od 100.000 evra, koji se zove „Biznis inkubator za treće doba“. Njegovo predstavljanje biće kada se otvore granice.

Izvor: Subotica.com
Obraćanje povodom rada "Otvorene zaštite" i početka rada gerontoloških klubova Obraćanje povodom rada "Otvorene zaštite" i početka rada gerontoloških klubova Obraćanje povodom rada "Otvorene zaštite" i početka rada gerontoloških klubova Obraćanje povodom rada "Otvorene zaštite" i početka rada gerontoloških klubova Obraćanje povodom rada "Otvorene zaštite" i početka rada gerontoloških klubova Obraćanje povodom rada "Otvorene zaštite" i početka rada gerontoloških klubova Obraćanje povodom rada "Otvorene zaštite" i početka rada gerontoloških klubova Obraćanje povodom rada "Otvorene zaštite" i početka rada gerontoloških klubova
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2772
Povezane teme

gerontološki subotica

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

ilija đukanović

gerontološki klub centar 1

gerontološki klubovi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.