Komentara: 26
Pregleda: 3683
Foto

Slobodna zona Subotica nastavlja projekat „Zajedno do uspeha“

29.09.2023. u 15:52h
Izvor: Subotica.com
Slobodna zona Subotica nastavlja projekat „Zajedno do  uspeha“

Slobodna zona Subotica nastavlja da povezuje nauku i privredu putem velikog projekta "Zajedno do uspeha", u okviru koga su sklopljeni sporazumi sa čak 70 subjekata.

Tako su danas u Plavoj sali Gradske kuće potpisani sporazumi sa predstavnicima partnerskih zona iz Srbije, hotelijerima i visokoškolskim ustanovama. Potpisnike je pozdravio gradonačelnik Stevan Bakić, ističući značaj koji Slobodna zona Subotica ima na privrednu sliku grada i cele zemlje, ali i važnost realizacije projekta “Zajedno do uspeha”.

Slobodna zona Subotica nastavlja projekat „Zajedno do  uspeha“- Potpisivanjem sporazuma stvara se čvršća međusobna povezanost, razmena iskustva i informacija, tehnologija a ujedno se sve može iskoristiti da potpisnici budu konkurentni na tržištu i lakše odgovore izazovima sa kojima se suočavaju. Ovim sporazumom ppstiže se veći stepem sinergije privrede i tehnologije, čime se radi na razvoju platforme za projektne aktivnosti – istakao je gradonačelnik Bakić.

Ovim povodom, pod sloganom “Budućnost se ne čeka, budućnost se stvara” predstavljena je i ideja o izgradnji naučno-tehnološkog parka u okviru Slobodne zone u Subotici.

Slobodna zona Subotica nastavlja projekat „Zajedno do  uspeha“- Ovo je bio treći krug potpisivanja sporazuma “Zajedno do uspeha”.  Mi smo ponosni jer su tih 70 poslovnih subjekata iz različitih oblasti, počev od visokoškolskih ustanova, ustanova srednjeg obrazovanja, javnih i javno komunalnih preduzeća, Razvojne agencije Vojvodine, Privredne komore Srbije, što je zaista je širok spektar potpisinika. Osnovna intencija koja nas vodi jeste da se povežemo i da razmenjujemo informacije, imajući u vidu da je danas informacija najvažniji resurs kojim privreda funkcioniše, da zajedno radimo na pokretanju brojnih projekata – isitiče Saša Gravorac, direktor Slobodne zone Subotica - Naučno-tehnološki park bi bio vrlo specifičan zato što bi, pored direktne integracije i saradnje nauke i privrede, bio obogaćen sportskim i kulturnim sadržajima,  koji bi bili namenjeni za korisnike Slobodne zone, ali i za sve korisnike naučno-tehnološkog parka.

Među potpisnicima sporazuma je i Slobodna zona iz Pirota, koja je među najuspešnijima, sa više od 60 korisnika.

Slobodna zona Subotica nastavlja projekat „Zajedno do  uspeha“- Mnogo nam znači da smo pored ostalih zona povezali  direktno sam sever naše zemlje i sam jugoistok naše zemlje, to su dve vodeće zone, Slobodna zona Subotica a i Slobodna zona Pirot. Znači nam i da smo videli naučno-tehnološki park koji se planira u Slobodnoj zoni Subotica. To je nešto čemu treba svi mi u slobodnim zonama da stremimo, jer je budućnost u znanju i razmeni naprednih iskustava i u poboljšanju kapaciteta samih zona, kao i korišćenju adekvatnih sredstava radi privlačenja budućih investicija da bi Srbija bila jedno bolje i uspešnije privredno mesto - smatra Vladimir Ilić, direktor Slobodne zone Pirot.

Slobodne zone su nosioci razvoja Srbije, što je potkrepljeno podacima o rekordnom prometu koje su ostvarile strane kompanije koje posluju u njihovm režimu.Slobodna zona Subotica nastavlja projekat „Zajedno do  uspeha“- Subotica je prvi put pokrenula ovako značajan projekat, ne samo za privredu u ovom gradu, već za celu privredu Republike Srbije. Potpisivanjem ovog sporazuma pokrenula spajanje svih zona i otvaranje međusobnog tržišta svih korisnika i pružaoca usluga u zonama – rekao je Jovan Vukanović, predsednik Grupacije slobodnih zona i carinskih skladišta Privredne komore Srbije.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji Slobodne zone "Subotica" sa drugim partnerima Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji Slobodne zone "Subotica" sa drugim partnerima Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji Slobodne zone "Subotica" sa drugim partnerima Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji Slobodne zone "Subotica" sa drugim partnerima Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji Slobodne zone "Subotica" sa drugim partnerima Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji Slobodne zone "Subotica" sa drugim partnerima Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji Slobodne zone "Subotica" sa drugim partnerima Potpisivanje Sporazuma o poslovno-tehničkoj saradnji Slobodne zone "Subotica" sa drugim partnerima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 meseci i 2 nedelje
Komentara: 26
Pregleda: 3683
Povezane teme

slobodna zona subotica

slobodna zona mali bajmok

privredna zona mali bajmok

industrijska zona mali bajmok

stevan bakić

saša gravorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.