Komentara: 3
Pregleda: 3131

Slavko Adamov triciklom uspešno završio međunarodnu trku

21.03.2019. u 09:57h
Izvor: Subotica.com
Korisnik Gerontološkog centra Subotica, Slavko Adamov, učestvovao je za vikend na međunarodnoj trci od Apatina do Osijeka. Tridesetpetogodišnjak je uspešno završio pomenutu deonicu na svom triciklu.
Slavko Adamov triciklom uspešno završio međunarodnu trku

U nedelju, 17. marta, u organizaciji Atletskog kluba "Apatin" i Udruženja "Zdravo trčanje" iz Osijeka, održan je 4. Međunarodni prekogranični ultramaraton Apatin - Osijek. Među učesnicima bio je i predstavnik Gerontološkog centra Subotica.

Slavko Adamov, stanar Doma "Dudova šuma", svojim specijalnim triciklom koji se vozi nogama  izvezao je stazu dugu 50 kilometara za 3 sata i 15 minuta.

- Bilo je ovo divno iskustvo, posebno što sam trku vozio kroz dve države, Srbiju i Hrvatsku, a posebno što se na ovaj način promoviše sport i pomirenje među narodima regiona. - rekao je Slavko

Subotičanin je do sada izvezao polumaratone i maratone u Subotici, Apatinu i Beogradu. Ovaj 35-godišnjak, koji je rođen bez gornjih ekstremiteta, veoma je aktivan i u ostalim sportovima, on se okitio bronzanom medaljom u paratekvondu 2016. (Varšavi) i 2018. (Plovdivu).

- Pored vožnje tricikla, bavljenja paratekvondom, Slavko se bavi šahom i igra mali fudbal. On svoj invaliditet ne vidi kao nedostatak, već kao talenat. - poručuju iz Gerontološkog centra Subotica

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 nedelje
Komentara: 3
Pregleda: 3131

Povezana vest

Povezane teme

gerontološki centar subotica

osobe sa invaliditetom

slavko adamov

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.