Komentara: 2
Pregleda: 2201

Slab odaziv na sezonsku vakcinaciju protiv gripa

17.11.2014. u 16:49h
Izvor: RTV Yueco
U ambulantama Doma zdravlja vakcinacija se sprovodi od 6. oktobra, a do sada je podeljeno 2760 doza, što je za 700 manje, u odnosu na isti period prošle godine. Iako je epidemiološka situacija stabilna, vakcinisanje se preporučuje svim hroničnim bolesnicima i starijima od 65 godina, poručuju u Domu zdavlja.
Slab odaziv na sezonsku vakcinaciju protiv gripa

Sugrađani sa kojima smo razgovarali u ambulanti broj 7, odbijaju da prihvate vakcinu kao meru prevencije gripa. Dok jedni imaju negativna iskustva, drugi smatraju da im vakcina nije potrebna.

Vakcina je aktivna zaštita protiv infekcije virusom gripa. Svake godine taj virus je nešto drugačiji zbog tkz. mutacije virusa, pa se vakcina izrađuje za svaku sezonu posebno.U ambulantama Opšte medicine Doma zdravlja, vakcinacija se vrši od 6. oktobra.Od ukupno 4000 doza, koje su dostavljene subotičkom Domu zdravlja, podeljeno je tek 2760.

U rizičnu grupu spadaju pacijenti sa hroničnim bolestima, metaboličkim bolestima, odnosno pacijenti sa dijabetesom, plućnim, srčanim, neurološkim i imunološkim oboljenjima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2201
Povezane teme

dom zdravlja subotica

sezonska vakcina

vakcina protiv gripa

vakcinacija stanovništva subotica

vakcinacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.