Komentara: 10
Pregleda: 4777

Skupština: Profesionalizacija Javnih preduzeća i pomoć trudnicama

28.03.2013. u 17:08h
Izvor: RTV Yueco
Sva subotička javna preduzeća do kraja juna treba da pokrenu postupak reizbora direktora, ukidanja upravnog i formiranja nadzornog odbora.
Skupština: Profesionalizacija Javnih preduzeća i pomoć trudnicama

Prvi korak ovoj profesionalizaciji vođenja javnih preduzeća usvojen je na današnjoj sednici skupštine grada izmenama osnivačkih akata 14 javnih preduzeća.

Odbornici Skupštine grada Subotica jednoglasno su danas usvojili i odluku po kojoj će se iz gradskog budžeta finansirati treći pokušaj vantelesne oplodnje.

Današnjom jednoglasnom odlukom odbornika, parovi koji su do sada imali dva bezuspešna pokušaja vantelesne oplodnje o trošku zdravstvenog osiguranja, imaće pravo i na treći besplatni pokušaj koji će biti plaćen iz gradskog budžeta, i to u zdravstvenim ustanovama u kojima se ovi postupci vrše i o trošku zdravstvenog osiguranja. Među uslovima za ostvarivanje ovog prava nalazi se i starosni, pa tako da bi ostvarila ovo pravo žena ne sme biti starija od 41 godine.

Odbornici su takođe usvojili odluke kojima se osnivački akti 14 javnih preduzeća usaglašavaju sa odredbama novog zakona o javnim preduzećima. Tako će ubuduće javnim preduzećima upravljati direktor i Nadzorni odbor, koji će zameniti dosadašnji Upravni odbor. Nadzorni odbor će se sastojati od tri člana, od kojih će jedan biti iz redova preduzeća, a druga dva biće “spoljna”.

Ono što sledi u proceduri, jeste donošenje Statuta preduzeća u roku od 30 dana, nakon čega sledi izbor članova Nadzornog odbora, formiranje komisije za izbor direktora i verifikacija izbora direktora na sednici Skupštine grada, a to sve po preporukama državnih organa treba da bude pokrenuto do kraja juna.

Pred sednicu Skupštine, Gradsko veće održalo je sednicu na kojoj je doneta odluka o povlačenju sa dnevnog reda Odluke o poslovnim prostorima, a pošto je ona povezana sa izmenama osnivačkih akata Direkcije za izgradnju grada i preduzeća Park Palić, i te tačke su povučene s dnevnog reda.

Izvor: RTV Yueco
Skupština grada Subotice Skupština grada Subotice Skupština grada Subotice Skupština grada Subotice Skupština grada Subotice Skupština grada Subotice Skupština grada Subotice Skupština grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 4777
Povezane teme

Skupština grada Subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.