Komentara: 17
Pregleda: 7899

Skupština: Produženi mandati za šest direktora

15.07.2014. u 17:10h
Izvor: RTV Yueco
Odbornici lokalnog parlamenta produžili su mandate za pet dosadašnjih vršilaca dužnosti direktora komunalnih preduzeća na 22. sednici Skupštine grada.
Skupština: Produženi mandati za šest direktora

Na mestu v.d. direktora “Direkcije za izgradnju grada” ostaje Peter Blau, “Suboticagasu” Dragan Božinović, “Subotičkoj toplani” Dervo Ahmetović, “Zavodu za urbanizam” Timea Tripolski, a u “Radio Subotici” Ljubiša Stepanović.

Došlo je do promene i u Javnom komunalnom preduzeću “Dimničar”, gde je umesto Nikole Pajića koji je dao ostavku jer je imenovan na novu funkciju,a za v.d. direktora postavljen Slobodan Prokić iz Srpskog pokreta obnove. Odbornici su usvojili i Plan za unapređenje ekološkog stanja Palića i njegove okoline.

Stari i novi vršioci dužnosti direktora šest komunalnih i javnih preduzeća imenovani su na period od najduže šest meseci. Odbornici Demokratske stranke su istakli da Skupštinja grada ponovo krši zakon, jer se pojedini direktori postavljaju po treći put za vršioce dužnosti direktora. Rasprava se vodila i oko potvrđivanja mandata v.d.direktoru Javnog preduzeća “Radio Subotice”.

Skupština: Produženi mandati za šest direktora

Pozicija tvrdi da će na jesen biti pokrenuta procedura izbora direktora u svim javnim i komunalnim preduzećima po novom Zakonu o javnim preduzećima. Rasprava se povela i oko dodeljivanja zvanja i priznanja Pro urbe i Počasni građanin. Da podsetimo, prošle godine ova priznanja nisu dodeljena zbog neslaganja oko pojednih kandidata.Opozicija je predložila da se izmeni pravilnik i o dodeli zvanja, kako se više ne bi vodile rasprave da li nacionalne manjine imaju svog predstavnika ili ne. Iako je komisija mogla da imenuje pet kandidata za imenovala je tri.

Usvojena je odluka o dodeli zvanja Počasni građanin Karolju Dudašu, piscu, publicisti i uredniku i Milenku Kosanoviću, karikaturisti i ilustratoru. Zvanje će biti dodeljeno na sednici koja će biti upriličena povodom Dana grada, 1. septembra, kada će biti dodeljeno i priznanje PRO URBE: Nevenki Bašić Palković, bibliotekarki, savetnici i kustosu, Tiboru Kovaču, sportskom aktivisti i prof. dr Branku Ćupurdiji, etnologu i antropolog.

Pored toga usvojene su izmene i dopune Odluke o komunalnom redu. Odbornici su usvojili i Odluku o snabdevanju vodom, i odluku o mreži dečjih vrtića u ustanovama na teritoriji grada.Doneta je Odluka o izmenama Odluke o osnivanju Predškolske ustanove “Naša radost”.

Izvor: RTV Yueco
22. sednica Skupštine grada Subotice 22. sednica Skupštine grada Subotice 22. sednica Skupštine grada Subotice 22. sednica Skupštine grada Subotice 22. sednica Skupštine grada Subotice 22. sednica Skupštine grada Subotice 22. sednica Skupštine grada Subotice 22. sednica Skupštine grada Subotice
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 7899

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.