Komentara: 8
Pregleda: 2253

Skupština grada sutra zaseda 45. put, pred odbornicima trinaest tačaka

03.04.2024. u 13:23h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada sutra zaseda 45. put, pred odbornicima trinaest tačaka

Na sutrašnjoj 45. sednici Skupštine grada odbornici će odlučivati o 13 tačaka, među kojima su Usvajanje odluke o izmenama i dopunama Statuta Grada, izrade planova detaljnih regulacija, kao i srednjoročni plan razvoja Grada Subotice.

- Na prošloj sednici pristupili smo izmeni i dopuni Statuta, koji će se izmeniti zbog usaglašavanja sa Zakonom o odbrani i njime će se jasno definisati nadležnosti određenih organa, kao što su Skupština grada, Gradonačelnik i Gradsko veće u ratnom i vanrednom stanju – objasnio je Balint Pastor, predsednik Skupštne grada – Pristupiće se i izradi PGR za Gornji Tavankut i ovo je prvi put da će ovo naselje imati jedan ovakav sveobuhvatan planski element, čiji je rok izrade 12 meseci. Na dnevnom redu biće i izrada PDR za razgraničenje i formiranje sportsko-rekreativnih kompleksa javne i ostale namene u MZ „Dudova šuma“.

Skupština grada sutra zaseda 45. put, pred odbornicima trinaest tačakaOdbornici će odlučivati i o srednjoročnom planu razvoja Grada Subotice od 2024. do 2026. godine.

 - Ovo je deo dugoročnog plana razvoja koji je usvojen krajem decembra. Ovim dokumentom se predviđaju investicije koje treba da budu realizovane do 2026. godine, kao što su proširenje vodovodne mreže u MZ „Zorka“ i „Makova sedmica“, zatvaranje i sanacija nesanitarne deponije „Aleksandrovačka bara“, izgradnja objekta ambuante na Paliću... – dodaje Pastor.

Izmeniće se i odluka o lokalnom ombudsmanu, koja se takođe usaglašava sa zakonom, a usvojiće se i izveštaj o radu loklanog ombudsmana za prošlu godinu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 5 dana
Komentara: 8
Pregleda: 2253

Povezana vest

Povezane teme

Skupština grada Subotice

skupština subotice

balint pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.