Komentara: 6
Pregleda: 1375

Skupština grada sutra o završnom računu i planu razvoja javnih preduzeća

01.06.2022. u 12:56h
Izvor: Subotica.com
Skupština grada Subotice sutra će održati 23. redovnu sednicu na kojoj će odlučivati o 64 tačke dnevnog reda. Prenos iz Velike većnice možete da pratite od 9 časova.
Skupština grada sutra o završnom računu i planu razvoja javnih preduzeća

Pred odbornicima će prvi put biti srednjoročni i dugoročni planovi rada i strategije razvoja svih 14 preduzeća čiji je osnivač Grad Subotica.

- Ovi strateški dokumenti će biti prvi put na sednici Skupštine grada i građani će moći da čuju šta se planira. Iako je teško planirati u ovim neizvesnim političkim i ekonomskim vremenima, pre svega mislim na rat u Ukrajini, ispunjavamo zakonsku obavezu. Srednjoročni planovi se rade za period 2022-2026. godine a dugoročni 2022-2031. godine i rade se za svako preduzeće pojedinačno - objasnio je dr Balint Pastor, predsednik Skupšine grada.

Odbornici će raspravljati i o završnom računu i ostvarenju budžeta Grada za 2021. godinu.

- U pitanju su zaista impozantne cifre. Budžet za prošlu godinu je što se tiče prihodovane strane realizovan 98 odsto, a rashodovane 91 odsto. To znači da je dobro planiran i u potpunosti  ostvaren – dodaje Pastor.Skupština grada sutra o završnom računu i planu razvoja javnih preduzećaNa dnevnom redu biće i donošenje Plana detaljne regulacije za prostor zapadno od Majšanskog mosta, čime će se rešiti jedan od najvećih saobraćajnih problema u gradu.

- Gradiće se kružni tok kod Majšanskog mosta i čitav prostor će biti redefinisan. Sve se radi u okviru državnog i međunarodnog projekta razvoja železnice, što znači da naš grad neće koštati nijedan dinar. Pored toga započeće se postupak izrade Plana generalne regulacije za Željezničko naselje, Makovu sedmicu, Mali Radanovac i Novi Žednik – ističe Pator.

Skupština grada izmeniće i Poslovnik  kako bi ga uskladila sa Zakonom o lokalnim izborima i Zakonom o ravnopravnosti polova.  Takođe, daće se saglasnost na ostavku Arpada Blaška, direktora Savremene galerije, i na njegovo mesto biće postavljena Viktorija Salma. Takođe, daće se saglasnost za imanovanje članova školskih odbora.

Odbornici zasedanje počinju u četvrtak u 9 časova, kada možete i da pratite prenos putem našeg sajta ili RTV YUeco.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 1375

Povezana vest

Povezane teme

sednica gradskog parlamenta

sednica lokalnog parlamenta

balint pastor

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.