Komentara: 29
Pregleda: 5757
Foto

Skupština grada o ostvarenju budžeta

26.09.2018. u 17:03h
Na današnjoj 18. sednici Skupštine grada najveća polemika vodila se o izveštaju o ostvarenju budžeta za privih šest meseci tekuće godine.
Skupština grada o ostvarenju budžeta

Prema izveštaju, u periodu od januara do juna budžet Grada Subotice je raspolagao sa sredstvima u visini od 2.615.515.342,46 dinara, što iznosi 35,36 odsto planiranog godišnjeg obima. Upoređujući sa istim prihodima i primanjima u odnosu na isti period prethodne godine, raspolagano je sa 0,12 odsto više sredstava.

Predstavnici vladajuće većine su zadovoljni ostvarenjem budžeta, za koji kažu da je realno planiran i da se u njemu vide brojni realizovani projekti. Ostvarenje je više od 30 odsto i pokazuje povećanje u odnosu na prethodnu godinu, dok su rashodi i plaćanja manji od planiranih.

- U celini, gledajući prihodovanu i rashodovanu stranu budžeta, ovakav budžet omogućava nesmetano funkcionisanje grada i javnih preduzeća na način da se servisiraju sve obaveze preuzete iz prethodnog perioda i sva plaćanja i davanja prema pravnim i fizičkim licima – objasnio je Aleksandar Grubor, odbornik Srpske napredne stranke. - Došlo je do porasta priliva za kapitalna ulaganja sa republičkog i pokrajinskog nivoa.

Sa druge strane, opozicija tvrdi da je vremeski period od šest meseci dovoljan da pokaže da su povećanja na pojedinim budžetskim stavkama nerealna i poručuje da se što pre uradi rebalans.

- Mislim da je realan obim budžeta na nivou 2017. godine, to je trenutno plafon ovog grada i sva povećanja nisu realna. Imajući u vidu početak godine i dalje je nedopustivo mala realizacija od 30 odsto – tvrdi Saša Vučinić, predsednik odborničke grupe oko DS-a. - Predimenzirane su stavke od prihoda na porez na zaradu i prodaju imovine i to će se pokazati da će biti na nivou 2017. godine. Svako povećanje iziskuje velike aktivnosti, to može doneti jedino realizacija plana oko Druge kasarne. U ovim okolnostima druge budžetske parametre ne možemo povećavati.

Osim izveštaja o budžetu, odbornici su odlučivali i o sprovođenju konkursa za direktore JKP „Dimničar“ i „Subotička toplana“, finansiranju dugova pojedinih javnih preduzeća nastalih u prethodnom periodu...

18. sednica Skupštine grada 18. sednica Skupštine grada 18. sednica Skupštine grada 18. sednica Skupštine grada 18. sednica Skupštine grada 18. sednica Skupštine grada 18. sednica Skupštine grada 18. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 29
Pregleda: 5757
Povezane teme

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.