Komentara: 11
Pregleda: 3895

Školska godina se završava 6. juna

02.06.2023. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Vlada Republike Srbije donela je odluku da se školska godina za sve učenike završi 6. juna. Škole mogu da nastave da rade do 20. juna za učenike koji to žele.
Školska godina se završava 6. juna

Zbog tragedija koje su nedavno zadesile naše društvo, Vlada je odlučila da se školska godina okonča pre planiranog datuma.

- Naš obrazovni sistem stvoren je sa ciljem da svim učenicima pruži adekvatnu podršku, ohrabruje ih na putu učenja i omogući im da rastu u zdrave, svesne i odgovorne pojedince. U ovom trenutku, važnije je nego ikada, da se usredsredimo na ono što je najbolje za našu decu, jer ona zaslužuju našu potpunu podršku, ljubav i brigu. Vodeći računa upravo o tome, Vlada Republike Srbije je zbog tragedija koje su duboko pogodile čitavo društvo, donela odluku da se školska godina završi 6. juna 2023. godine u svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji - saopšteno je iz Vlade Republike Srbije. 

Školska godina se završava 6. juna

Školama je ostavljena mogućnost da nastave sa radom do 20. juna, za učenike koji to žele. U tom periodu mogu se realizovati dopunska, dodatna i pripremna nastava, nastava u prirodi, kao i drugi oblici obrazovno-vaspitnog rada, sa ciljem podsticanja socijalnih i emocionalnih veština učenika i aktivnosti na teme tolerancije, empatije, zajedništva, podrške i zahvalnosti.

Bitno je napomenuti da će svi učenici koji ne budu zadovoljni svojim uspehom, dobiti priliku da do 20. juna poprave ocene na lični zahtev.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 3895
Povezane teme

subotica srednje škole

osnovne škole subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.