Komentara: 7
Pregleda: 3627

Školska godina duža za nekoliko dana, pomeren završni ispit

05.12.2020. u 12:45h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Školska godina u osnovnim i srednjim školama biće produžena za nekoliko dana, a takođe je pomeren i termin polaganja završnih ispita, predviđeno je izmenom kalendara obrazovno-vaspitnog rada koje je uradilo Ministarstvo prosvete.
Školska godina duža za nekoliko dana, pomeren završni ispit

Izmenama je planirano da se prvo polugodište završi 18. decembra i da zimski raspust bude u isto vreme u Vojvodini i ostatku Srbije, dok će se đaci ponovo vratiti u školske klupe 18. januara.

Za učenike osmih razreda školska godina će se umesto 4. juna završiti 8. juna, dok će učenici od prvog do sedmog razreda u školu ići do 22. juna, a ne do 18. juna, kako je ranijim kalendarom bilo predviđeno.

Za maturante gimnazija nastava će se umesto 21. maja završiti 25. maja, a maturantima trogodišnjih i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola nastava će trajati do 1. juna, umesto 28. maja.

Za sve ostale učenike srednjih škola školska godina će trajati do 22. juna, a ne kako je ranije planirano do 18. juna.

Termin polaganja završnog ispita je takođe pomeren, te će mali maturanti umesto 21, 22. i 23. juna testove iz srpskog, matematike i kombinovani test polagati 23, 24. i 25. juna.

 

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 7
Pregleda: 3627

Povezana vest

Povezane teme

osnovna škola

raspust

školska godina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.