Komentara: 1
Pregleda: 11758

Škola za male glumice i glumce u Dečjem pozorištu

07.09.2016. u 15:43h
Izvor: Subotica.com
U Dečjem pozorištu od oktobra će sa radom početi Škola glume za decu predškolskog i školskog uzrasta. Časove će voditi diplomirana glumica, Karmen Bardak.
Škola za male glumice i glumce u Dečjem pozorištu

Uz smeh, ples, igru i zabavu deca će imati mogućnost da na časovima glume nauče osnovne dramske tehnike, razviju kreativnost, ali i savladaju strah od javnog nastupa.

- Ako vaše dete voli da se smeje, crta, priča, igra se, raduje i skače, ako voli predstave, prinčeve i princeze onda je Škola glume za njih. Naš rad će biti ozbiljan, prvo ćemo napraviti predstavu za roditelje, ali cilj je da ta predstava bude kasnije na repertoaru Dečjeg pozorišta za publiku.U saradnji sa decom i njihovim interesovanjima, izabraću komad koji ćemo raditi ili ćemo nešto sami napisati. Rad će se zasnivati na vežbama iz osnovnih elemenata glume, kao što su  ples, glas, pokret, govor - kaže Karmen Bardak - Škola je namenjena deci koja vole neku vrstu umetnosti, koja već osećaju potrebu da se izraze na taj način. Pošto će biti fizičkog pokreta i plesa, časovi će biti i jedna vrsta aktivnog ispunjavanja slobodnog vremena. Takođe, značajnu pažnju ćemo pokloniti lepom govoru, pa će to biti i prilika da deca steknu naviku da čitaju. Timski rad i razbijanje treme od javnog nastupa, čemu ćemo se posvetiti, će deci mnogo pomoći kasnije u školi ili čak na fakultetu.

Planirano je da časovi počnu već prvog dana oktobra, a nastava će biti organizovana svakog vikenda.

- Časovi će trajati po sat vremena, a biće organizovani subotom posle predstave u Dečjem pozorištu i nedeljom, posle  ručka oko 17 časova. Školu mogu pohađati deca uzrasta od 5 do 14 godina starosti, a u zavisnosti od intersovanja napravićemo različite grupe. Da bi formirali grupe, potrebno je da se svi zainteresovani jave tokom septembra na telefon 064/ 034-94-73 ili preko fejsbuk stranice - kaže Karmen, rođena Subotičanka, koja se nakon završenog Fakulteta dramskih umetnosti na Cetinju vratila u rodni grad.

Iako mlada glumica, Karmen iza sebe ima već dvadesetak predstava i dragoceno iskustvo u radu sa decom u kvalitetnim projektima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 11758
Povezane teme

dečje pozorište

škola glume

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.