Komentara: 0
Pregleda: 2126

Škola narodne umetnosti "Plava ptica"

16.06.2012. u 19:55h
Izvor: RTV Yueco
Škola narodne umetnosti "Plava ptica"

Škola narodne umetnosti „Plava ptica“ pri Kolu srpskih sestara u Subotici postoji, uz prekide, od 2002. godine. U ovoj školi deca svake subote uče da vezu, heklaju i tkaju. U prostorijama „Kola“ priređena je izložba dečjih radova nastalih u  školi, kao i priredba za roditelje, prijatelje i rodbinu polaznika škole,  jer od sutra, kao i u pravoj školi, počinje raspust i za polaznice „Plave ptice“.

„Plava ptica“ okuplja decu uzrasta od 8 do 15 godina. Grupa broji oko petnaestak devojčica, koje se svake subote od 9 do 11 časova i 30 minuta zavisno od školskih obaveza, okupljaju i uče stare narodne umetnosti.

„Plava ptica“ je počela sa radom 2002. godine, ali je nakon dve godine prestala sa radom, da bi je 2007. godine članica Kola srpskih sestara  Ruža Obrenović, ponovo pokrenula. Ruža sa decom radi vez, heklanje, tkanje, izradu figura od raznih materijala. Ruža obično donosi svoje radove kako bi inspirisala decu, da bi im pokrenula maštu i volju za radom.

Škola narodne umetnosti Kola srpskih sestara neće raditi do 20. septembra, kada će ponovo okupiti zainteresovane mališane. Po prvi put, od septembra grupe će biti formirane na osnovu želja koje su deca iskazala, pa će tako biti rađen vez, heklanje i tkanje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2126
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.