Komentara: 6
Pregleda: 3559

Sklopljeno 150 brakova manje u odnosu na prošlu godinu

16.07.2020. u 13:39h
Izvor: RTV Yueco
Do 15. jula ove godine zaključena su 192 braka na teritoriji Grada Subotice, što je za 150 manje u odnosu na isti period prošle godine, kažu iz Matične službe. Ovog vikenda brak će sklopiti 16 mladenaca.
Sklopljeno 150 brakova manje u odnosu na prošlu godinu

U odnosu na prethodnu godinu zaključeno je znatno manje brakova, a od početka proleća otkazano je čak 50 odsto venčanja, objašnjavaju iz Matične službe, podsećajući da se situacija menja iz dana u dan, te da se prate instrukcije Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, kao i Gradskog štaba za vanredne situacije, kada je reč o realizaciji venčanja.

- U prvom naletu, na proleće, kada se pojavio korona virus, otkazano je 50 odsto venčanja, međutim, u poslednjih 10 dana, ponovo su počela da se otkazuju venčanja koja su bila zakazana za leto i početak jeseni - objašnjava Aranjka Kobrehel, zamenica matičara na knjizi venčanih. - Moram da napomenem da se iz dana u dan situacija menja, pratimo instrukcije našeg Ministartsva i Gradskog štaba, tako da sve mere koje se donesu, o njima informišemo naše mladence, kako za venčanja koja se obavljaju već ovog vikenda, tako i za one koji će imati venčanje za dve-tri nedelje. Za ovaj vikend je predviđeno 16 venčanja.

Sklopljeno 150 brakova manje u odnosu na prošlu godinu

Aranjka Kobrehel (Arhiva, RTV Pannon)

S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, prilikom realizovanja čina venčanja neophodno je poštovanje propisanih mera, podsećaju iz Matične službe. U Velikoj većnici, kao i u Maloj sali, ograničen je broj osoba, a venčanja se obavljaju i na terenu, ali uz striktno poštovanje propisanih mera.

- Prilikom ulaza u Gradsku kuću, svi gosti moraju da dezinfikuju ruke, moraju da imaju maske, a takođe im obezbeđenje meri temperaturu. Pri ulasku u Veliku većnicu ili Malu salu, obavezno je korišćenje maski i socijalno distanciranje, zbog toga nam je i smanjen broj ljudi u Velikoj većnici, što je odredio Gradski štab koliko osoba može da bude u zatvorenom prostoru - dodaje Kobrehel.

Sklopljeno 150 brakova manje u odnosu na prošlu godinuU prostorijama Gradske kuće zabranjeno je čestitanje mladencima, podsećaju iz Matične službe, kako bi se na taj način ispoštovale mere propisane u cilju sprečavanja širenja virusa kovid-19.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3559
Povezane teme

subotička venčanja

venčanja

subotica venčanja

matična kancelarija

matična služba

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.