Komentara: 8
Pregleda: 4781

Situacija sa imigrantima stabilna

19.03.2013. u 15:18h
Izvor: RTV City
Uprkos informacijama u medijima da je na području grada Subotice povećan broj ilegalnih imigranata, u Pograničnoj policiji saznajemo da je situacija po tom pitanju i više nego stabilna. Prema rečima vršioca dužnosti šefa Odseka Pogranične policije Aleksandra Obrenovića, broj ilegalnih imigranata je u padu.
Situacija sa imigrantima stabilna

Tokom 2011. godine podneto je 1637 prekršajnih prijava protiv ilegalnih imigranata, dok je u nelegalnom prelasku granice sprečeno 853 osobe stranog porekla. U toku prošle godine podneto je 1511 prekršajnih prijava, a 776 lica je sprečeno u nameri da nezakonito pređe državnu granicu. Tokom prva tri meseca ove godine podneto je 145 prekršajnih prijava protiv imigranata, a njih 87 je sprečeno u nameri da nezakonito pređu državnu granicu.

Problem imigranata u Subotici pojavio se krajem 2009. i 2010. godine, kada je tranzitom kroz Srbiju iz pravca Grčke, u Suboticu stigao veliki broj ilegalnih imigranata u želji da u nekoj od zapadnih zemalja Evrope pronađu bolje uslove za život. Najčešće su to bili stanovnici Avganistana, Pakistana, Indije, Severne Afrike, Alžira, Maroka, i drugih država u kojima su ratni sukobi i gde je ekonomska situacija veoma loša.

Pripadnici Policijske Uprave u Subotici prošle godine podigli su krivične prijave, protiv 23 lica, državljana Srbije zbog krivičnog dela nedozvoljeni prelaz državne granice i pokušaj krijumčarenja ljudi, dok je ove godine podneto tri takve krivične prijave. Dešavalo se da su naši sugrađani imigrantima za novac obezbeđivali smeštaj i hranu, a bilo je i slučajeva kada su im pomagali u nameri da pređu državnu granicu, kako bi u nekoj od zemalja Evropske unije pronašli zaposlenje i započeli normalan život.

Uprkos informaciji da je broj imigranata u Subotici zanemarljiv, dolaskom lepog vremena u Pograničnoj policiji očekuju porast broja ilegalnih migranata u gradu ali i nelegalnih prelazaka državne granice.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 8
Pregleda: 4781

Povezane vesti

Povezane teme

migranti

migranti u subotici

imigranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.