• Pregleda: 4134

Situacija sa imigrantima stabilna

Uprkos informacijama u medijima da je na području grada Subotice povećan broj ilegalnih imigranata, u Pograničnoj policiji saznajemo da je situacija po tom pitanju i više nego stabilna. Prema rečima vršioca dužnosti šefa Odseka Pogranične policije Aleksandra Obrenovića, broj ilegalnih imigranata je u padu.
Situacija sa imigrantima stabilna

Tokom 2011. godine podneto je 1637 prekršajnih prijava protiv ilegalnih imigranata, dok je u nelegalnom prelasku granice sprečeno 853 osobe stranog porekla. U toku prošle godine podneto je 1511 prekršajnih prijava, a 776 lica je sprečeno u nameri da nezakonito pređe državnu granicu. Tokom prva tri meseca ove godine podneto je 145 prekršajnih prijava protiv imigranata, a njih 87 je sprečeno u nameri da nezakonito pređu državnu granicu.

Problem imigranata u Subotici pojavio se krajem 2009. i 2010. godine, kada je tranzitom kroz Srbiju iz pravca Grčke, u Suboticu stigao veliki broj ilegalnih imigranata u želji da u nekoj od zapadnih zemalja Evrope pronađu bolje uslove za život. Najčešće su to bili stanovnici Avganistana, Pakistana, Indije, Severne Afrike, Alžira, Maroka, i drugih država u kojima su ratni sukobi i gde je ekonomska situacija veoma loša.

Pripadnici Policijske Uprave u Subotici prošle godine podigli su krivične prijave, protiv 23 lica, državljana Srbije zbog krivičnog dela nedozvoljeni prelaz državne granice i pokušaj krijumčarenja ljudi, dok je ove godine podneto tri takve krivične prijave. Dešavalo se da su naši sugrađani imigrantima za novac obezbeđivali smeštaj i hranu, a bilo je i slučajeva kada su im pomagali u nameri da pređu državnu granicu, kako bi u nekoj od zemalja Evropske unije pronašli zaposlenje i započeli normalan život.

Uprkos informaciji da je broj imigranata u Subotici zanemarljiv, dolaskom lepog vremena u Pograničnoj policiji očekuju porast broja ilegalnih migranata u gradu ali i nelegalnih prelazaka državne granice.

Izvor: RTV City

povezane teme

8
ffilozoff Odgovori
Sevarna Afrika ko drzava ne postoji! A ove ostale sto ste naveli,tamo se ne vode ratovi,tako da ne beze od rata! Ja sam i ranije reko da ce kad otopli da nam okupiraju grad,deponije,sume itd.! Ako beze od ekonomske situacije,to mi jasno,a gradjani Srbije takodje odlaze iz zemlje-pojacano!
kikiriki Odgovori
Zvanično broj goveda u zemlji je državna tajna,kao niko ne zna pouzdano,ne bi me čudilo da su podaci o imigrantima u istoj kategoriji.
kojot Odgovori
@ffilozoff
Окупирани смо ми одавно од домаћих издајника и плаћеника.
realno Odgovori
lopovi nas pokrase al ne ovi imigranti vec politicki lopovi.
bukin Odgovori
@ffilozoff: Dali postoji neka tema ili vest a da u tebi ne pobudi zelju da kritikujes ovu zemlju Srbiju i kad je kriva i kad to apsolutno nije?
realno Odgovori
ffilozoff,pa rekao sam mu ja ako mu se ne svidja zna gde su granice ,svakako nije omiljen.
ffilozoff Odgovori
Meni je veoma drago da imam obozavatelje,ali ne shvatam njihove komentare,posto je moj IQ 70 nanivou pavijana i to ne mogu da shvatim? Ili neki mozda imaju IQ amebe?Vidim,ima i takvih intelektualno jakih,koji i nas pavijane zadivljuju!he,he,he
zaposleni Odgovori
Bar imamo sta da radimo i kako da dodjemo do nekih para... Lepo volan u ruke, gorivo u rezervoar, i pravac za Bec! :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.