Komentara: 0
Pregleda: 2993

Sistem elektronskih recepata uskoro i u Subotici

12.12.2017. u 12:42h
Izvor: Subotica.com
Kako je najavljeno iz Ministarstva zdravlja, Subotica je jedan od 42 grada i opština u Srbiji koji će propisivati elektronske recepte. Početak propisivanja najavljen je za 15. decembar, a iz Apoteke Subotica kažu da su u potpunosti spremni za elektronske recepte u svim svojim apotekama.
Sistem elektronskih recepata uskoro i u Subotici

Svaka od 22 apoteke i ogranka Apoteke Subotica, od 15. decembra biće obeležena nalepnicom eRecept, koja označava da se u toj apoteci mogu dobiti lekovi na elektronski recept. Ovakav način propisivanja recepata i podizanja terapije, iz Apoteke Subotica kažu da predstavlja značajnu novinu i promenu na bolje, kako za zdravstvene radnike tako i za pacijente, a da će najveću dobrobit osetiti pre svega pacijenti, za početak hronični bolesnici, a kasnije i svi ostali.

Hronični bolesnici u ovoj prvoj fazi dobijaju obnovljivi recept od svog lekara, sa kojim u apoteci podižu lekove kao i do sada, ali predviđeno je da sledeću terapiju, u narednih od dva do najviše šest meseci, podižu samo sa zdravstvenom knjižicom, što će u narednom periodu značajno smanjiti čekanje na recepte kod izabranog lekara i gužve u ambulantama - kažu iz Apoteke Subotica.

Za farmaceute u Apoteci Subotica, eRecept predstavlja bitnu promenu, savremen i digitalizovan način rada, gde će farmaceut samo uz identifikaciju pacijenta imati pristup eReceptima koje je lekar upisao u njegov zdravstveni karton, i te recepte će moći brzo da realizuje i izda terapiju pacijentu.

- Kod nas je zadovoljan pacijent na prvom mestu, a elektronski recept omogućiće da se korisnicima pruži još bolja usluga, jer će se ubrzati postupak izdavanja lekova, što će farmaceutu omogućiti da se još više i kvalitetnije posveti savetovanju pacijenata - ističu iz Apokete Subotica.

Sve novine po pitanju elektronskog recepta možete pratiti na sajtu i na Facebook stranici Apoteke Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2993

Povezana vest

Povezane teme

apoteka subotica

erecept

elektronski recept

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.