• Pregleda: 5898

Šestoro Subotičana na Državnom takmičenju iz matemaike

Subotica će po prvi put imati 6 predstavnika na Državnom takmičenju iz matematike koje će biti održano 10. maja u Jagodini. Njih šestoro plasiralo se dalje sa postignutim najboljim rezultatima na Okružnom takmičenju u konkurenciji 170 učenika iz Severno-Bačkog okruga. U Velikoj većnici Gradske kuće najboljim matematičarima uručene su nagrade kao podstrek za dalje bavljenje matematikom.
Šestoro Subotičana na Državnom takmičenju iz matemaike

Minja Vuković, Natalija Pavlović, Danilo Klasanović, Miloš Karavezić, Andrej Jakovljević i Teodor Sakal Francišković predstavljaće Suboticu na Državnom takmičenju iz matematike koje će biti održano u maju u Jagodini. Njih šestoro postigli su najbolje rezultate među 170 učenika koji su se takmičili na Okružnom takmičenju koje je održano u Subotici i obuhvatilo je učenike iz našeg grada i opština Bačka Topola i Mali Iđoš.

Mladi matematičari kažu da vole da rešavaju matematičke probleme i da im zadaci predstavljaju izazov, a ne poteškoću.

U Velikoj većnici Gradske kuće najboljim matematičarima sa Okružnog takmičenja uručene su nagrade i zahvalnice, a predsednica Takmičarske komisije za mlade matematičare Ljubica Kiselički, kaže da je Subotica grad koji oseća da je matematika u korenu mnogih profitabilnih zanimanja, te da mladim matematičarima treba davati podršku.

Nagrade najboljim takmičarima iz matematike uručili su predsednik Severnobačkog upravnog okruga Dragi Vučković, Blaško Stantić, član Gradskog veća zadužen za obrazovanje i Ljubica Kiselički, predsednica Takmičarske komisije za mlade matematičare.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

5
tetka Odgovori
Zaista lepa vest. Svaka čast naša pametna omladino - samo tako dalje!!!!!!!

I u ovu decu bi trebalo malo više ulagati /makar moralno/ a ne samo u sport.
subotican Odgovori
Da,svaka im čast!Na radu,trudu i upornosti.Nažalost(a,nista novo!),drušvo u njih nista ne ulaže.Eto,poneka fotografija,kada se treba slikati sa uspešnima... Uzdajte se -"use i u svoje-roditelje!
Zna li javnost da neka od ove dece idu i na državno iz fizike,informatike,engleskog?Ne,naravo,koga još briga za talente!
Nikola Odgovori
Voleo bi da sledeci put umesto politicara i publike objavite fotografije nagradjene dece. Sramota je da se od ovoliko fotografija dobitnici nagrade vide samo na dve i to sa ledja.
x factory Odgovori
Svaka čast deci za razliku od autora ovog teksta. Ko su učesnici takmičara? Osnovno školci ili srednjoškolci? Koji razredi? Koliko deca imaju godina? Barem nešto od toga.
boki15 Odgovori
gde su rezultati republičkog takmičenja iz matemaztike 2014? :)
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.