Komentara: 0
Pregleda: 6881

Seniorska ekipa Hokej kluba "Spartak" treća na kraju sezone

09.09.2016. u 11:22h
Izvor: Subotica.com
Iza seniorske hokejaške ekipe Spartak je sezona u kojoj su ostvarili realanu 3. poziciju, kako napominju u konkurenciji ekipa koje su imale značajno bolje uslove za treniranje, čime smatraju da je i uspeh veći.
Seniorska ekipa Hokej kluba "Spartak" treća na kraju sezone

Hokej klub "Spartak" na Državnom prvenstvu osvojio je treće mesto, u konkurenciji 6 ekipa. Šampion Srbije je beogradski Partizan sa maksimalnim učinkom od 15 pobeda iz isto toliko susreta (45 bodova), drugi je "Vitez" sa 29 bodova, samo 6 više od subotičke ekipe.

- "Veoma smo ponosni na ostvaren rezultat i ostvareni plasman u konkurenciji ekipa koje imaju bolje uslove za održavanje specifičnih treninga za hokej na rolerima. Posle puno uspona i padova, ova ekipa je pokazala kvalitet i dokazala da može ravnopravno da se bori i da igra sa svim klubovima u zemlji. Ispoštovali smo sve svoje obaveze, učestvovali na svim turnirima i na kraju osvojili zasluženo i realno 3. mesto." - izjavio je Uroš Brestovac, trener i igrač seniorskog tima HK "Spartak".

Konačni plasman za sezonu 2016: IHK "Partizan" 45, HK "Vitez" 29, HK "Spartak" 23, SKHL "Crvena zvezda" 13, HK "Vojvodina" 8 i HK "NS Stars" -2

Po rečima Brestovca subotički hokej klub je iz svojih redova izbacio četiri reprezentativca (Vladimir Večić, Andrej Zvik, Aleksandar Kolarić i Uroš Brestovac) koji su sa najboljom državnom selekcijom učestvovali na ovogodišnjim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, na kojima je osvojeno 5. mesto u konkurenciji 8 reprezentacija.

Za Hokej klub "Spartak", selekcija inline hokej, u ovoj sezoni nastupili su: Igor Vidaković, Miloš Velašević, Vladimir Večić, Uroš Brestovac, Aleksandar Kolarić, Andrej Zvik, Miloš Kojić, Nemanja Pejović, Srđan Subotić, Tibor Fazekaš, Đorđe Fazekaš, Darko Popović, Žolt Šandor, Srđan Dakić, Denis Katančić, Adam Lošonci, Tamaš Tancoš, Gabor Tancoš, Igor Šljapić i Damir Futo.

Posle takmičenja van ledene podloge, od 1. septembra hokejaši se vraćaju na svoju prirodnu podlogu. Iako Subotica neće imati led verovatno do decembra ekipa Spartaka će ovaj međumeriod iskoristiti za treniranje u Mađarskoj, dok će selekcije U8 i U10 svoj prvi nastup na velikom turniru otvaranja sezonu u Mađarskoj imati već za dve nedelje u Budimpešti. Ostale selekcije HK "Spartak" kreću sa svojim nastupima u oktobru i novembru

U klubu se nadaju da će ledena površina na Gradskom klizalištu u Subotici ove godine biti postavljena što pre, makar polovinom novembra, međutim to isključivo zavisi od vremenskih prilika s obzirom da subotičko klizalište nije zatvoreno, pa pa tako led zavisi isključivo od zime.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6881
Povezane teme

hokej klub spartak

hokejaši spartaka

uroš brestovac

hokej na rolerima

inline hokej

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.