Komentara: 1
Pregleda: 1835

Seminar o reformi bezbednosti Zapadnog Balkana u Subotici

24.02.2013. u 21:13h
Izvor: SuMedija
U Subotici je juče počeo trodnevni seminar o reformi sektora bezbednosti na zapadnom Balkanu, na kome učestvuju predstavnici vlada i nevladinih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i Albanije.
Seminar o reformi bezbednosti Zapadnog Balkana u Subotici

- Vi ste generacija koja će promeniti naš region i ubediti svet da prestane sa negativnim stereotipima o Balkanu. Učinite da narodi Balkana imaju razlog da budu ponosni i da imaju pravo da postanu deo zajednice evropskih naroda - poručila je učesnicima skupa predsednica Fonda za političku izuzetnost Sonja Liht.

Dekan Regionalne akademije za demokratiju (RAD) Ivan Vejvoda je naglasio da će zapadni Balkan u narednoj deceniji sigurno postati deo Evropske unije, ali, kako je rekao, treba ponoviti da "sve zavisi od nas".

- Reč je o tome da građani treba da stvore stabilnost, ali i da veruju da će vrednosti demokratije i ljudskih prava biti čvrsto ugrađene u sve institucije države - istakao je Vejvoda.

Otvaranju seminara prisustvovali su i generalni direktor Direktorata za proširenje EU Stefano Sanino, šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer i ambasadori Hrvatske, Velike Britanije, Danske, Turske, Grčke i Rumunije.

Izvor: SuMedija
Seminar o reformi sektora bezbednosti na zapadnom Balkanu Seminar o reformi sektora bezbednosti na zapadnom Balkanu Seminar o reformi sektora bezbednosti na zapadnom Balkanu Seminar o reformi sektora bezbednosti na zapadnom Balkanu Seminar o reformi sektora bezbednosti na zapadnom Balkanu Seminar o reformi sektora bezbednosti na zapadnom Balkanu Seminar o reformi sektora bezbednosti na zapadnom Balkanu Seminar o reformi sektora bezbednosti na zapadnom Balkanu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1835
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.