Komentara: 4
Pregleda: 2775

Seminar "Grad između kulture, ekonomije i politike"

20.05.2013. u 13:32h
U petak i subotu Neformlana grupa građana "Nasmeši se Subotici" organizuje dvodnevni seminar na temu „Zaštita nasleđa u okvirima urbanističkog razvoja“. Seminar počinje u petak od 8:30 časova svečanim otvaranjem od strane gradonačelnika Subotice Modesta Dulića, a seminar je u celosti otvoren za sve zainteresovane.
Seminar "Grad između kulture, ekonomije i politike"

Nakon učešća u dvodnevnom stručnom skupu u kojem su u saradnji sa Gradom Subotica bili domaćini međunarodnog seminara na temu „Zaštita nasleđa u okvirima urbanističkog razvoja“, održanog 2011-te godine sa partnerima: Fondacijom “Teleki László” i Direkcijom za zaštitu kulturnog nasleđa iz Mađarske, članovi Neformalne grupe građana „Nasmeši se Subotici“ ovom prilikom najavljuju organizaciju novog međunarodnog skupa stručnjaka iz oblasti prostornog planiranja i arhitekture pod nazivom „Town between Culture, Economy and Politics - Grad između kulture, ekonomije i politike“ sa brojnim gostima iz lokalnog i regionalnog okruženja pod pokroviteljstvom Fondacije Teleki László, Direkcije za zaštitu kulturnog nasleđa iz Mađarske, Grada Subotice, Građevinskog fakulteta u Subotici i Mreže gradova secesije (Réseau Art Nouveau Network).

24. maja 2013. godine od 8.30 do 17.30 časova

Velika Većnica Gradske kuće biće ponovo mesto okupljanja stručnjaka iz oblasti arhitekture, urbanizma i zaštite nepokretnog kulturnog nasleđa, građana i nevladinih organizacija na seminaru na kojem će predavanja držati stručnjaci iz Španije, Slovenije, Austrije, Rumunije, Mađarske i Srbije.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić će svečano otvoriti Seminar „Grad između kulture, ekonomije i politike“ i obratiti se medijima u 8.30 časova ispred hola Velike većnice Gradske kuće.

Seminar počinje u 9.00 časova i u potpunosti je otvoren za javnost.

25. maja 2013. godine od 10.00 do 16.00 časova

održaće se radionica pod nazivom „Pokreni ulicu“ u ulici Petra Drapšina u pokroviteljstvu AP Vojvodine / Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Na ovom javnom prostoru građani i stanari ulice, gosti konferencije, sa studentima arhitekture, građevine i likovnog stvaralaštva zajedno će razmišljati o uređenju ulice i crtati i zapisivati svoje ideje, sa namerom da se očuva i dopuni ovaj jedinstveni ambijent nama poznat kao Gomborski sokak.

Neformalna grupa građana „Nasmeši se Subotici“ poziva sve zainteresovane građane da im se pridruže i učestvuju u ovim aktivnostima, da se upoznaju sa primerima dobre prakse iz drugih gradova i da svi zajedno razmene ideje o lepšoj i uređenijoj Subotici.

Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2775

Povezana vest

Povezane teme

save subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.