• Pregleda: 1881

"Selu u pohode" sutra u Bačkim Vinogradima

Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 20. marta, u prostorijama Doma zdravlja u Bačkim Vinogradima. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
"Selu u pohode" sutra u Bačkim Vinogradima

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), dok će lekari deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Povodom 20. marta, nacionalnog dana borbe protiv raka dojke, lekari Doma zdravlja će svim zainteresovanim ženama pregledati dojke i dati savete o važnosti samopregleda dojki.

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već osmu godinu u nizu organizuju ovu akciju, s ciljem da promovišu zdravlje i zdrave stilove života u ruralnim sredinama Subotice i da mobilišu stanovnike ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Ovako Odgovori
Žalosno je što u Suboticu i okolinu redovna zdravstvena nega dolazi često kolko i Lepa Brena. Hrane vas osnovnim građanskim pravima na kašiku. Zato sam i pobegao od takve naprednosti na Zapad. Jednom sam imao košmar užasni. Sanjao sam da imam groznicu. Tri sata sam čekao na red kod doktorau domu zdravlja na Makovoj Sedmici, svakih 10 minuta su se medicinske sestre derale na mene da ne kijam i kašljem. Oko mene su starci padali dole sa stolica od iznemoglosti. Sva sreća probudilo me zvono. Neko mi je zvonio na kapiju. Videh na satu da je tačno 10 sati pre podne. Sklonih zavese sa prozora i sunce obasja moju sobu. Pogledah na kapiju. Tamo je stajao moj urolog i mahao mi. Dobro jutro Her REALAN! Izvinjavam se što vas uznemiravam tako rano, došao sam samo da vas pitam - Kako ste mokrili jutros? Bajka? Ne. Svet. Zapad. Civilizacija.
Progresivan Odgovori
Svaka čast! Ne bih nikad rekao da ću u Srbiji doživeti da neki političar i ispuni svoje obećanje, pogotovo kada se radi o nečem ovakvom od životnog značaja. Konačno imamo ministra zdravlja koji i radi nešto povodom zdravlja građana. Da su nam žuti tu i Maglai još umirali bismo od šećera, holesterola, raka i hiva. Zahvalno čekam priliku i da u mom mesnom domu zdravlja dođe karavan zdravlja . Botovi mogu da pljuju kolko oće. To su samo reči a ovo su dela!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.