Komentara: 70
Pregleda: 15412

Selaković: Ekonomski razvoj preduslov socijalne pravde

20.02.2016. u 16:10h
Izvor: Subotica.com
Povodom Međunarodnog dana socijalne pravde, Unija žena GrO Srpske napredne stranke organizovala je danas skup na kome je bilo reči o onome šta država, ali i svaki pojedinac, mogu da učine kako bi pojedina ljudska prava propisana zakonom, zaista bila primenjena i u svakodnevnom životu. Skupu u hotelu „Patria“ prisustvovao je i Nikola Selaković, potpredsednik i član Glavnog odbora SNS.
Selaković: Ekonomski razvoj preduslov socijalne pravde

- SNS je stranka koja okuplja različite slojeve društva, ljude različitih pogleda na svet, ali i ljude kojima su naša država i interesi svih njenih građana na prvom mestu. Takođe, u vršenju vlasti poklanja veliku pažnju socijalnoj pravdi, kao vrlo važnom delu i komponenti samog pojma pravde. Bez socijalne pravde ne možemo da govorimo ni o pravdi uopšte – istakao je Nikola Selaković, dodajući da stranka poklanja veliku pažnju i ostvarenju ljudskih i građanskih prava i sloboda na koje obavezuju ne samo Ustav, nego i međunarodne konvencije.

Selaković: Ekonomski razvoj preduslov socijalne pravde

- U tom smislu najviše će se raditi na jačanju ekonomske komponente našeg društva, jer se samo ekonomskim razvojem i stabilnim finansijama, stabilnim sistemom Republike Srbije ostvaruju osnovni preduslovi za ravnomerno jačanje različitih krajeva države i ravnomernog napretka i pružanja istih šansi svim građanima da uspeju u svom životu, bilo kroz sistem školstva, zdravstva, dostupnost javnih funkcija. Kao što premijer Aleksandar Vučić često kaže, država treba da bude prijatelj onome ko u nju želi da uloži, da oplodi svoj kapital i otvori radna mesta, i tako pomogne svakome da u Srbiji nađe socijalni mir i socijalnu pravdu kojoj težimo, rekao je Selaković.

Selaković: Ekonomski razvoj preduslov socijalne pravde

Selaković: Ekonomski razvoj preduslov socijalne pravde

Na ono što su lokalna zajednica i Unija žena u proteklom periodu činile u ovoj oblasti podsetila je Jasmina Stevanović, PR GO SNS..

- Iz gradskog budžeta izdvojena su sredstva za finansiranje trećeg pokušaja vantelesne oplodnje, za roditeljski dodatak za prvo dete, za naknade trudnicama, za obezbeđivanje užine deci u školama koja su iz socijalno ugroženih porodica, za rad humanitarnih organizacija, subvencionisanje stalnih troškova za ratne vojne invalide, za prevoz lica starijih od 65 godina, a po prvi put planirana su sredstva za realizaciju projekata na temu rodne ravnopravnosti – naglasila je Jasmina Stevanović.

Selaković: Ekonomski razvoj preduslov socijalne pravde

- Izdvojena su i sredstva za projekat unapređenja uslova života Roma, za finansiranje dnevnog boravka za decu i odrasle sa posebnim potrebama u „Kolevci“, za rad dnevnog centra za decu i omladinu sa poremećajima u društvu, za obezbeđivanje obroka u Narodnoj kuhinji i za pakete hrane... Unija žena je svo ovo vrema bila tamo gde je pomoć bila potrebna, od organizovanja predavanja i edukacije, do prikupljanja odeće i pomoći za bolesne.

U umetničkom delu skupa učestvovali su Crkveni hor „Sveti Roman Melod“, glumac Miloš Stanković i Violeta Radić, učenica Muzičke škole. Fotografije možete pogledati u povezanom albumu.

Izvor: Subotica.com
Obeležavanje Međunarodnog dana socijalne pravde Obeležavanje Međunarodnog dana socijalne pravde Obeležavanje Međunarodnog dana socijalne pravde Obeležavanje Međunarodnog dana socijalne pravde Obeležavanje Međunarodnog dana socijalne pravde Obeležavanje Međunarodnog dana socijalne pravde Obeležavanje Međunarodnog dana socijalne pravde Obeležavanje Međunarodnog dana socijalne pravde
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 70
Pregleda: 15412
Povezane teme

sns

srpska napredna stranka

branislav joka

bogdan laban

stevan bakić

nikola selaković

unija žena sns

jasmina stevanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.