Komentara: 1
Pregleda: 2710

Šekspir se ponovo igra u Narodnom pozorištu

13.12.2018. u 08:55h
Izvor: Subotica.com
Ljubitelji pozorišta i Šekspirovih komedija u subotu, 15. decembra, imaće priliku da uživaju u premijeri predstave "Ukroćena goropad" u režiji Olje Đorđević, koja će se igrati na sceni Jadran, s početkom u 19 časova i 30 minuta. Pored dobro poznatih glumaca Narodnog pozorišta, u glumačkoj postavi ovoga puta će se naći i tri nova mlada lica.
Šekspir se ponovo igra u Narodnom pozorištu

Napisana u prvim godinama Šekspirovog stvaralaštva, "Ukroćena goropad" je vedra komedija, koja na scenu donosi živost, buku i temperament sjajno oblikovanih karaktera, te večno intrigantnu temu muško-ženskih odnosa. Priča istovremeno prati život sestara Katarine i Bjanke, pri čemu nežna Bjanka ne može da se uda pre goropadne Katarine, koja odbija da stupi u brak i tako omogući slobodno prošenje svoje sestre.

Ovo je četvrta po redu, a druga premijera Drame na srpskom jeziku u tekućoj pozorišnoj sezoni, a pored dobro poznatih glumaca Narodnog pozorišta, u glumačkoj postavi naći će se tri nova mlada lica i to u nosećim ulogama. Tako će lik Katarine tumačiti Sonja Leštar, lik njene sestre Bjanke Isidora Vlček, dok će se u ulozi Lućenca oprobati Milan Novaković.

Osim njih, u predstavi igraju Dimitrije Dinić (Petručio), Zoran Bučevac (Batista), Nebojša Čolić (Gremio), Igor Greksa (Hortensio), Miloš Stanković (Grumio), Srđan Sekulić (Karcio), Danilo Brakočević (Tranio), Vladimir Grbić (Biondelo), Ljubiša Ristović (Vinćenco), Milan Vejnović (Krojač/Trgovac pomodnom robom), Kristina Jakovljević (Udovica), Igor Lerić (Učitelj) i Geza Kučera ml. (Muzičar).

Režiju, adaptaciju teksta i izbor muzike potpisuje Olja Đorđević, prevod teksta Živojin Simić i Sima Pandurović, dok je lektor Saša Latinović. Za kostime se pobrinula Milica Grbić Komazec, scenografiju Diana Radosavljević Milović, a za scenski pokret Igor Greksa. Asistent kostimograf je Marko Marosiuk, korepetiror dr Agota Vitkai Kučera, inspicijent Goran Grubišić i sufler Vesna Galešev.

Predstava "Ukroćena goropad" premijerno će se izvesti u subotu, 15. decembra, a prva repriza biće na programu već u utorak, 18. decembra, na sceni Jadran, s početkom u 19 časova i 30 minuta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2710

Povezana vest

Povezana dešavanja

Povezane teme

Narodno pozorište

predstava u pozorištu

pozorišna predstava

premijera predstave

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.