Komentara: 0
Pregleda: 3971
Foto

Šef misije OEBS-a: Ekonomski fakultet je dobar i konstruktivan partner

17.02.2022. u 16:04h
Izvor: Subotica.com
Ambasador OEBS-a u Srbiji, Jan Bratu posetio je Ekonomski fakultet u Subotici i ocenio da je saradnja ove obrazovne ustanove i Misije OEBS-a veoma dobra i korisna.
Šef misije OEBS-a: Ekonomski fakultet je dobar i konstruktivan partner

Postojanje i funkcionisanje odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu, koje je osnovano 2011. godine, je projekat od velikog značaja za Misiju OEBS-a u Srbiji.

- Prošle godine ovaj projekat ocenjen je kao najuspešniji projekat Misije OEBS-a u Srbiji i na to smo veoma ponosni. Trudimo se da ovaj način odnosa prema manjinskim zajednicama, kakav imamo u Subotici, prenesemo i u Bujanovac. U tome i uspevamo o čemu svedoči i ovo priznanje - kaže prof. dr Nebojša Gvozdenović, dekan Ekonomskog fakulteta.

Šef misije OEBS-a: Ekonomski fakultet je dobar i konstruktivan partner

Šef Misije OEBS-a u Srbiji, Jan Bratu istakao je da je Ekonomski fakultet dobar i konstruktivan partner.

- Imam izrazito poštovanje prema ovoj obrazovnoj ustanovi s obzirom na posvećenost pitanjima koja se tiču obrazovanja ne samo zajednica u Vojvodini već i na jugu zemlje. Smatram da ovaj fakultet sa sobom nosi ne samo potencijal u pogledu akademskog iskustva, već i u pogledu multietničkog iskustva koje na dobar način koristi i ovde i u Bujanovcu.

Šef misije OEBS-a: Ekonomski fakultet je dobar i konstruktivan partner

Odeljenje u Bujanovcu, Ekonomski fakultet osnovao je u saradnji sa Misijom OEBS-a, Ministarstvom prosvete i Koordinacionim telom. Godišnje se upisuje 90 studenata, od toga 40 posto su studenti albanske nacionalnosti, a 60 posto studenti srpske nacionalnosti. Nastava se održava na srpskom jeziku, a po potrebi se angažuju profesori iz Tetova koji pojedine predmete drže na albanskom jeziku.

Izvor: Subotica.com
Poseta šefa Misije OEBS-a Jana Bratua Ekonomskom fakultetu u Subotici Poseta šefa Misije OEBS-a Jana Bratua Ekonomskom fakultetu u Subotici Poseta šefa Misije OEBS-a Jana Bratua Ekonomskom fakultetu u Subotici Poseta šefa Misije OEBS-a Jana Bratua Ekonomskom fakultetu u Subotici Poseta šefa Misije OEBS-a Jana Bratua Ekonomskom fakultetu u Subotici Poseta šefa Misije OEBS-a Jana Bratua Ekonomskom fakultetu u Subotici Poseta šefa Misije OEBS-a Jana Bratua Ekonomskom fakultetu u Subotici Poseta šefa Misije OEBS-a Jana Bratua Ekonomskom fakultetu u Subotici
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3971
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Misija OEBS

nebojša gvozdenović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.