• Pregleda: 5119

Sedam medalja plivača Spartak-Prozivke na Otvorenom prvenstvu Srbije

Na Otvorenom prvenstvu Srbije u plivanju "Spartak-Prozivka" je učestvovao sa 5 takmičara i osvojio ukupno 7 medalja - zlatnu, pet srebrnih i bronzanu.
Sedam medalja plivača Spartak-Prozivke na Otvorenom prvenstvu Srbije

Na Zimskom otvorenom prvenstvu Srbije u plivanju, koje je održano od 17. do 19. marta u Beogradu na bazenu SC "11. april" učestvovala su 54 kluba iz Srbije, Turske, Belorusije, Kazahstana i Makedonije.

Na turniru je bilo oko 480 prijavljenih takmičara koji su se takmičili u preko 1870 individualnih disciplina i 70 štafeta. PK "Spartak-Prozivka" je imao 5 takmičara.

Prvenstvo je trajalo tri dana i svaki dan se sastojao iz dva dela, prepodnevnog i popodnevnog gde su u prepodnevnim terminima plivači plivali kvalifikacije dok su popodne, najboljih 16 iz kvalifikacija plivali finalne trke.

Novak Savić je ostvario najzapaženije rezultate osvojivši zlato u disciplini 50m slobodnim stilom i dva srebra u disciplinama 100m slobodno i 50m delfin. Balaž Farkaš je uzeo srebro na 50m prsno dok Borislav Fermanović srebro na 200m prsnim stilom. Sekul Sekulović takođe je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju ali u disciplini 50m leđno.

Štafetom u sastavu Savić Novak, Udicki Bojan, Sekulović Sekul, Fermanović Borislav i to 4 x 200m slobodnim stilom momci su stigli treći čime su zasluženo dobili bronzane medalje.

Iz Plivačkog kluba "Spartak-Prozivka" naglašavaju da je na prvenstvu bilo jake konkurencije, a prilog tome su imena naših i stranih velikih plivača koja su učestvovala, između ostalih Lenđer Ivan, Stjepanović Velimir, Silađi Čaba, kao i osvajači olimpijskih medalja 2016. u Riju, Balandin Dmitriy  i Herasimenia Aliaksandra.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

3
Profesor Odgovori
Čestitke momcima. Divni rezultati, divan sport. Podrška za Spartak Prozivku, odlični treneri, maksimalno zalaganje. Samo napred.
prozivčanin Odgovori
Bravo samo tako nastavite, pozdrav za plivače i naj naj trenere.
Fadil Odgovori
Čestitamo za uspeh a posebno Savić Novaku. Napred do olimpijade !!!!!!!!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.