Komentara: 18
Pregleda: 5269

SDPS: Peticija za ambulantu na Prozivci

09.03.2015. u 03:55h
Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
U nastavku prenosimo saopštenje Gradskog odbora SDP Srbije.
SDPS: Peticija za ambulantu na Prozivci

Gradski odbor Subotica SDP Srbije, je tokom vikenda, kao što je prethodno bilo najavljeno, povodom Međunarodnog Dana žena, održao akciju kojom je obeležio 8. mart. U subotu, 7. marta i u nedelju 8. marta na pijaci Zelenac na Prozivci i na Mlečnoj pijaci, kroz razgovor sa zainteresovanim sugrađanima, damama su podeljeni simbolični pokloni.

Tom prilikom je započeta i akcija prikupljanja potpisa na Prozivci, za izgradnju ambulante u najvećoj mesnoj zajednici u Subotici.

Predsednica GrO, Nataša Aleksić je tom prilikom izjavila kako je jedan od ključnih problema preopterećenost okolnih ambulanti, i da bi se, osim lakše dostupnosti lekara za građane Prozivke, i građanima okolnih mesnih zajednica, omogućila brža i kvalitetnija zdravstvena zaštita.

Prvi potpisnik peticije za izgradnju ambulante bio je Nenad Ivanišević, predsednik Pokrajinskog odbora SDPS-a, koji je tom prilikom rekao:

„Imajući u vidu finansijske teškoće u ostvarivanju primarne zdravstvene zaštite, koje su problem svake lokalne samouprave, pokrećemo akciju koja ima za cilj da se građani najveće mesne zajednice kvalitetnije leče. Ovo je samo jedna od akcija koje pokrećemo. U planu je akcija za pomoć građanima oko otvaranja Gerontološkog kluba u Mišićevu, kao i mnoge druge za koje građani smatraju da su neophodne.“

Akcija prikupljanja potpisa će biti nastavljena i u narednom periodu, a SDPS Subotica će se zalagati da ova akcija ne ostane samo na prikupljenim potpisima, jer je ambulanta na Prozivci u interesu svih građana Subotice.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 18
Pregleda: 5269
Povezane teme

Nenad Ivanišević

sdps

ambulanta prozivka

nataša aleksić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.