• Pregleda: 1806

SDPS održao tribinu o obrazovanju

U nastavku prenosimo saopštenje GrO SDPS Subotica.
SDPS održao tribinu o obrazovanju

Forum mladih Socijaldemokratske partije Srbije u Subotici sinoć je organizovao tribinu povodom dva datuma, Evropskog dana nauke, koji se obeležio 7.11. i Međunarodnog dana prosvetnih radnika (8.11.)

Gošća tribine je bila rebublička poslanica i predsednica GrO Beograda, gospođa Milena Bićanin. Ona je sa mladima u interaktivnom dijalogu razgovarala o novom zakonu o visokom školstvu i o problemima sa kojima se susreću studenti svakodnevno.

„Veoma je važno da mladi znaju svoja prava, da znaju svoje obaveze i da budu odgovorni prema njima, samim tim i prema društvu. Obrazovni sistem u Srbiji mora da se menja u pravcu da svako radno mesto bude potkovano dobrim i savremenim znanjem. Ne mogu učenici u Srbiji da uče iz knjiga koje su poslednji put štampane 1989. godine. Na studentima je da se izbore za kvalitetno obrazovanje i jasne obaveze koje će biti jedinstvene u čitavoj državi, jer su studenti uvek bili sinonim za energiju kojom se stvari u društvu menjaju i za dovoljan osećaj i znanje kako da to zaista budu dobre promene od kojih će benefit imati celo društvo. Isto tako, moramo biti svesni da su ekonomsko stanje u zemlji i kvalitet obrazovanja u direktnoj korelaciji i da jedino zajedno mogu da napreduju i da se razvijaju.“ između ostalog naglasila je Milena Bićanin.

„Kao partija koja se zalaže za vrednosti koje predstavlja socijaldemokratija u jednom društvu, između kojih su solidarnost i jednake šanse za sve, u ovoj sredini iz koje mladi masovno odlaze, cilj večerašnje tribine jeste da sagledamo probleme i pokušamo da nađemo konstruktivna rešenja za njih. Veoma želimo da se zahvalimo gospođi Bićanin što je večeras sa nama, jer mladima mnogo znači kada je, neko ko predstavlja i njih u republičkom parlamentu, spreman da ih sasluša, razmeni mišljenja i uvaži njihova rešenja.“ Istakla je Aleksandra Mudri, predsednica Foruma mladih SDPS Subotica.

Tribini su prisustvovali i članovi OO Bačka Topola i rukovodstvo SDPS Subotica, a veliku podršku ovpj inicijativi dali su i predstavnici Pokrajinskog odbora stranke.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije

povezane teme

5
mudrica Odgovori
"Kao partija koja se zalaže za vrednosti koje predstavlja socijaldemokratija u jednom društvu..." istakla je predsednica Foruma mladih SDPS Subotica.
Da li je to gospojica koja na svom fb profilu kao naslovnu sliku drzi fotografiju na kojoj se slikala sa ostalom omladinom sa sve tri skupljena prsta, a znamo simboliku tog pozdrava, sigurno nije nikakva levicarska niti socijaldemokratska simbolika vec naprotiv! Da li vam je to najbolje od omladine u vasoj stranci? Da nije mlada dama zalutala, zna li uopste u kojoj stranci je predsednica omladine, kakav je program te stranke itd? Izgleda da joj je ideoloski mnogo bliza neka ultra desnica, Obraz, 1389, Nasi, Dveri i ostale zveri... ali ko te pita za ideologiju, ne ide se u politiku i kod Ivanisevica u stranku zbog iste, to je odavno poznato - ali da je tako otvoreno i bez blama, e pa to je nesto novo.
Svaka cast, socijaldemokrate!
Dan nauke i prosvete Odgovori
Predlažem komentatorima da prvo pročitaju naslov teme o kojoj je tribina održana, a ocene ličnih fb profila kometarišu na toj društveboj mreži.
Ozbiljna tema i zaslužuje i ozbiljne komentare!
hej haj Odgovori
izborite se skolski program na svim nivoima uskladi sa programom u EU i da diplome iz Srbije budu validne u svim zemlljama EU
djone Odgovori
mudrice@

Sta ti smetaju tri skupljena prsta pa nisi u svojoj rvackoj!
mia Odgovori
Ta fotografija je nastala na omladinskom kampu koji je okupio 300 mladih iz cele Srbije. Mladi su se bavili sportom, učili o omladinskom aktivizmu, o medijima, preduzetništvu bez alkohola i ostalih poroka... A vi internet huligani uključite se u društveni aktivizam i prestanite da hejtujete svakog ko pokuša nešto dobro da uradi za svoje okruženje. Kada se uključite u organizaciju nekog projekta možete druge da kritikujete. Aleksandru dobro poznajem i sa sigurnošću tvrdim da ne podržava nikakav ekstremitizam.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.