Komentara: 5
Pregleda: 2261

SDPS održao tribinu o obrazovanju

12.11.2015. u 09:29h
Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
U nastavku prenosimo saopštenje GrO SDPS Subotica.
SDPS održao tribinu o obrazovanju

Forum mladih Socijaldemokratske partije Srbije u Subotici sinoć je organizovao tribinu povodom dva datuma, Evropskog dana nauke, koji se obeležio 7.11. i Međunarodnog dana prosvetnih radnika (8.11.)

Gošća tribine je bila rebublička poslanica i predsednica GrO Beograda, gospođa Milena Bićanin. Ona je sa mladima u interaktivnom dijalogu razgovarala o novom zakonu o visokom školstvu i o problemima sa kojima se susreću studenti svakodnevno.

„Veoma je važno da mladi znaju svoja prava, da znaju svoje obaveze i da budu odgovorni prema njima, samim tim i prema društvu. Obrazovni sistem u Srbiji mora da se menja u pravcu da svako radno mesto bude potkovano dobrim i savremenim znanjem. Ne mogu učenici u Srbiji da uče iz knjiga koje su poslednji put štampane 1989. godine. Na studentima je da se izbore za kvalitetno obrazovanje i jasne obaveze koje će biti jedinstvene u čitavoj državi, jer su studenti uvek bili sinonim za energiju kojom se stvari u društvu menjaju i za dovoljan osećaj i znanje kako da to zaista budu dobre promene od kojih će benefit imati celo društvo. Isto tako, moramo biti svesni da su ekonomsko stanje u zemlji i kvalitet obrazovanja u direktnoj korelaciji i da jedino zajedno mogu da napreduju i da se razvijaju.“ između ostalog naglasila je Milena Bićanin.

SDPS održao tribinu o obrazovanju

„Kao partija koja se zalaže za vrednosti koje predstavlja socijaldemokratija u jednom društvu, između kojih su solidarnost i jednake šanse za sve, u ovoj sredini iz koje mladi masovno odlaze, cilj večerašnje tribine jeste da sagledamo probleme i pokušamo da nađemo konstruktivna rešenja za njih. Veoma želimo da se zahvalimo gospođi Bićanin što je večeras sa nama, jer mladima mnogo znači kada je, neko ko predstavlja i njih u republičkom parlamentu, spreman da ih sasluša, razmeni mišljenja i uvaži njihova rešenja.“ Istakla je Aleksandra Mudri, predsednica Foruma mladih SDPS Subotica.

Tribini su prisustvovali i članovi OO Bačka Topola i rukovodstvo SDPS Subotica, a veliku podršku ovpj inicijativi dali su i predstavnici Pokrajinskog odbora stranke.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Socijaldemokratska partija Srbije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2261
Povezane teme

socijaldemokratska partija

sdps

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.