Komentara: 2
Pregleda: 3403

Savremena dostignuća u građevinarstvu

22.04.2016. u 19:26h
Izvor: TV Subotica
Na Građevinskom fakultetu, danas je otvorena 4. međunarodna konferencija pod nazivom „Savremena dostignuća u građevinarstvu“.
Savremena dostignuća u građevinarstvu

Konferencija je okupila preko 150 istraživača, eksperata, inženjera i predstavnika nadležnih institucija iz preko 10 zemalja, koji će biti u prilici da čuju šta je to urađeno u toku prošle godine u obalsti građevinarstva i koje su novine u oblasti materijala, konstrukcija i istraživačkih projekata.

Građevinarstvo je, inače, oblast koja je specifična po tome što, kada država gubi sposobnost finansiranja, prva ulazi u recesiju, ali prva i izlazi iz nje, naglasio je dekan Građevinskog fakulteta, prof. dr Miroslav Beširević.

4. međunarodna konferencija organizovana je povodom 42 godine postojanja i rada Građevinskog fakulteta, koji je osnovan na današnji dan 1974. godine u okviru  Univerziteta u Novom Sadu. Za više od četiri decenije, izrastao je u savremenu naučno-obrazovnu instituciju, sa nastavom na srpskom i delom na mađarskom jeziku, na osnovnim akademskim i strukovnim studijama, te diplomskim i doktorskim.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3403
Povezane teme

građevinski fakultet

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.