• Pregleda: 4163

Sastanak ministara odbrane Srbije i Mađarske održan u Subotici

U Gradskoj kući u Subotici danas je održan prvi zvanični susret ministara odbrane Srbije i Mađarske Aleksandra Vulina i Ištvana Šimičkog.
Sastanak ministara odbrane Srbije i Mađarske održan u Subotici

Ministri su razgovarali o vojnoj saradnji dve susedne zemlje, o zajedničkoj borbi u sprečavanju terorizma i ilegalnih migracija, a potom i najavili zajedničku vojnu vežbu, koja treba da se održi u septembru. Posle zvaničnog sastanka ministri su jedna drugom darovali prigodne poklone.

- Složili smo se i dogovorili da moramo što više sarađivati kako bi obezbedili bezbednost naših građana. Pojačaćemo razmenu informacija da bi bili što efikasniji u borbi protiv ilegalne migracije i terorizma – istakao je Ištvan Šimičko. - Naša Vojna akademija je partner srpskoj strani i zahvalan sam na mogućnosti da mađarski vojnici učestvuju na obuci i pripremama u Srbiji. Ponudio sam obuku srpskih oficira u našem Centru za obuku pri Generalštabu mađarske vojske i dogovorili smo redovne sastanke naših komandanata generalštabova i obaveštajnih službi.

Po njegovim rečima mađarska nacionalna manjina u Srbiji i srpska manjina u Mađarskoj su zajednički imenitelji koji jačaju saradnju dve zemlje.

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin podsetio je da odnosi srpskog i mađarskog naroda dugo kroz istoriju nisu bili na ovako visokom nivou kao što su sada, kao i da lični odnos predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana značajno doprinosi dobrom odnosu vlada dve zemlje.

- Naše vojske imaju izuzetnu saradnju, kao i obaveštajne službe kada su u pitanju ilegalne migracije i borba protiv terorizma. Srbija je veoma odgovorna zemlja i teret migrantske krize ne prebacuje na druge, a borba protiv terorizma je za nas prioritet i sasvim je svejedno da li teroristi prete Srbiji ili nekoj drugoj zemlji – poručio je Vulin. - Zahvalio sam se Vladi Mađarske što su njeni vojnici u velikom broju, njih 373, i dalje prisutni u sastavu KFOR-a na Kosovu i Metohiji i preneo naš politički stav da je za nas neprihvatljivo ukidanje Umnika. Nadamo se da će Mađarska podržati naš stav da Kosovo nema mesta u Unesku i Interpolu.

Vulin se zahvalio Vladi Mađarske i na zajedničkom nastupu kada se u pitanju mirovne misije

- Naša saradnja u oblasti vojnog obrazovanja i obuka će nastaviti da raste i siguran sam da će naši narodi imati osećaj dobrih suseda i dobre saradnje. Ponosni smo na mađarsku manjinu u Srbiji kako se ona razvija, i koliko voli svoju zemlju  i mi na najvišem mogućem nivou vodimo računa o njihovim pravima – naglasio je ministar  Vulin.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

24
Momo Odgovori
Bacim peglu svaki put kada vidim Vulina. Nadam se da cu ga jednom videti i uzivo pa da bacim peglu direktno na njega.
AlwaysUltra
Kao Regan u ''Exorcist I'' .
Zelenu supstancu pod ogromnim pritiskom.
Danica Odgovori
Ministri su jedan drugome darovali prigodne poklone.
Safet Odgovori
Ajmo opozicioni botovi i vadi komentari gdi steee
ffilozoff Odgovori
He,hehe, Vulinu stara slihtaro,JA cu se odazivat za poziv u rezervu ko i dosad,ALI kad odsluzis vojni rok,pa i kad budes 6god. u rezervi...i na ratnim terenima!!! JA sam isao i u vojsku i u rezervu,dok si TI @(majmun) unistavao drzavu 90-tih!!! he,he,he ovaj ne zna ni pusku razmontirat,nadam se da pistolj koji ima ne opali kad pokusa suicid??? ZNACI ODSLUZI VOJNI ROK!!! Eeeee ljudi gde Mi zivimo....
ffilozoff Odgovori
P.S. kakav necovek moze biti da bude ministar odbrane,a nije bio u vojsci??? AJD da su postavili zenu,pa AJD!!!
panonski čamac Odgovori
Može li neko ovog Vulina zamoliti da malo oladi od Subotice?
Suboticanin Odgovori
Najbolji nacin i jedini sprecavanja TERORIZMA je nula Arapa na ovim prostorima
63 padobranska Odgovori
Gledam juce mali parking izmedju GK i muzicke skole...Lexusi, specijalci,policajci ,komunalci,"ne prolazi vamo" " zaustavi' "evo idu.."...i to sve zbog vulina HAHAHAHAHA !
EU Odgovori
Od ovog Vulina mi se smučilo više....
Vucicu Pederu Odgovori
Glasali ste, gledajte...
Safet
Naravno! I sledeci put isto! Svake izbore isto vas gaze :))
Nena Odgovori
Vulin veliki vojskovođa sa veeeelikim vojnim iskustvom. ;)
opozicija Odgovori
Da li Madar zna da ovaj nas nije ni sluzio vojsku i da ne zna razliku izmedu pistolja i puske.Da li ih je na sastanku cekala slika naseg Velikog Vode.
Vucicu Pederu
Znaju oni vrlo dobro da imaju posla sa indijancem obicnim
ATOMSKI S LEVA Odgovori
Koliko Vulin shvata ozbiljno (i) svoju rolu ministra vojnog, očigledno je i na ovim snimcima. Dres kod (razdrljana košulja bez kravate) je više za privatni party negoli za susret političara na nivou. Ko zna, možda sledeći put iznenadi pučanstvo pa osvane sa sve šlemom na glavi i zaštitnom maskom oko pasa. Jeste da je rovita situacija u svetu, ali ipak.
Okati Cigo Odgovori
Jel svratio usput do onog srama od spomenika ispred Jadrana?
Uvek u pravu Odgovori
Čitava nam je Srbija- Vulin. Ali mi bolje niti imamo niti zaslužujemo. Tuga.
Zlajo Odgovori
Hahahah ministar odbrane, a nije služio vojni rok!
Jooooj gde ja živiiiim....
Vule Odgovori
To nije vulin da prostite, nego vulini moliću lepo, on je 3 u 1, kao i ona kafa, samo malo gorči.
dule
Ti nemaš pametnija posla u tri sata ujutro.
Vule
@DULE. Sedim kuci i ne mogu da spavam jer sam dobio OTKAZ jer nisam hteo da udjem u sns, zahvaljujuci politici ovih za koje se ti brines,sram da te bude.
Luka Odgovori
Ovaj Vulin je sramota za Vojsku Srbije. Čovik koji nije služio vojsku, poznat uglavnom kao nacionalistički huškač i lajavac i to su mu i jedine zasluge izgleda. S druge strane ministar odbrane Hrvatske je bio zapovednik 4. Gardijske brigade čuvenoj po dizanju tenkova 1994. na Dinaru na 1800 m visine usrid zime. Tamo je Krstičević i ranjen pa je zapovedništvo preuzeo Andrija Matijaš Pauk. Krstičević se prid Oluju vratio na položaje i ušao u Knin odma iza 7. Gardijske. Nikada nije huškao niti rekao ijednu nacionalističku provokaciju ili slično.
kaja Odgovori
Imam jedno pitanje. Da li je Rambo uleteo sa sve maskirnom uniformom, sa nožem u ustima u Gradsku kuću, pa se posle preobukao u odelo?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.