Komentara: 6
Pregleda: 3518

Saradnja Subotice i švedskog Sandvikena

06.06.2014. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
Nebojša Daraboš, član Gradskog veća zadužen za privredu, i Anders Lindel, koji je u lokalnoj samoupravi švedskog grada Sandvikena zadužen za evropske poslove, potpisali su jutros pismo o namerama o zajedničkom učešću na projektima koji za cilj imaju razvoj preduzetništva, a koji bi trebali biti finansirani iz fondova Evropske unije.
Saradnja Subotice i švedskog Sandvikena

- U drugoj polovini marta, kolege iz Sandvikena su bili u Subotici i tada su ostvareni prvi kontakti, a ovo je sada konkretizacija saradnje. Organizacija sajma privrede u Subotici je bila prava prilika da u Suboticu dođi predstavnici tamošnje lokalne samouprave i Asocijacije preduzetnika, pa smo imali intenzivne pregovore, kako po pitanju povezivanja privrednih subjekata iz dve regije, tako i o zajedničkom nastupanju Subotice i Sandvikena prema fondovima Evropske unije. Otvorili smo dosta tema, a nakon potpisivanja pisma o namerama, sledi identifikacija zajedničkih ideja i izvora finansiranja, kako bi bili ostvareni i konkretni rezultati – rekao je Nebojša Daraboš.

Anders Lundel se zahvalio domaćinima na toplom prijemu u Subotici, te je dodao da je ovo sjajna prilika da se povežu mala i srednja preduzeća iz dva regiona.

- Ovdašnji sajam nam je poslužio, kako da predstavimo šta naše firme rade, tako i da se upoznamo sa firmama sa ovih prostora. Sve ovo može podstaći ekonomski razvoj dve regije i povećavanje broja zaposlenih. Sada je u Evropskoj uniji počelo novo programsko razdoblje, 2014-2020. godina, i svi konkursi u tom periodu zahtevaće ovakva partnerstva kakvo smo mi uspostavili sa Suboticom – naglasio je Lundel.

Saradnja Subotice i švedskog Sandvikena

An Luis Klen, predsednica Asocijacije preduzetnika Sandvikena, izrazila je očekivanje da je sa kolegama iz Subotice uspostavljeno partnerstvo koje će doneti dosta koristi obema stranama.

- Saradnjom vrednih ljudi iz vašeg grada i naše regije, verujem da ćemo vrlo brzo doći do konkretnih rezultata – istakla je An Luis Klen.

Nebojša Daraboš je dodao da će nakon raspisivanja konkursa, u njihovu realizaciju biti uključeni partneri Subotice iz Mađarske i Hrvatske, kao i holandski partneri Sandvikena.

- Za sada je rano pričati o konkretnim projektima, jer tek treba da se definišu zajedničke ideje, ali pošto Subotica nije industrijski grad, već je ovde primarna poljoprivredna proizvodnja i prehrambeni sektor, onda je jasno u kom pravcu će biti usmerene naše aktivnosti – zaključio je Daraboš.

Izvor: Subotica.com
Saradnja između Subotice i Sandvikena (Švedska) Saradnja između Subotice i Sandvikena (Švedska) Saradnja između Subotice i Sandvikena (Švedska) Saradnja između Subotice i Sandvikena (Švedska) Saradnja između Subotice i Sandvikena (Švedska) Saradnja između Subotice i Sandvikena (Švedska) Saradnja između Subotice i Sandvikena (Švedska) Saradnja između Subotice i Sandvikena (Švedska)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3518
Povezane teme

nebojša daraboš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.