Komentara: 10
Pregleda: 4179

Saradnja Subotice i italijanskih privrednika

06.11.2013. u 16:01h
Izvor: RTV Yueco
Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić primio je danas u Plavoj sali Gradske kuće ambasadora Italije u Republici Srbiji Đuzepea Manca.
Saradnja Subotice i italijanskih privrednika

Gradonačelnik je istakao da u Subotici godinama uspešno radi više od 10 italijanskih firmi i da se ovih dana očekuje da firma “Kalcedonija” dobije upotrebnu dozvolu i počne sa realizacijom ugovorenih programa zapošljavanja. U narednom periodu će se i intezivirati  saradnja sa Italijom ne samo na polju ekonomije i novih investicija, nego i kulture.

Ambasador Italije u Republici Srbije Đuzepe Manca kaže da je Subotica  za italijanske privrednike pouzdan partner i baza za buduću nadgradnju na ekonomskom planu. On je istakao da se Subotica nalazi na Koridoru 10 i da je poseduje dobar privredni potencijal.

Gradonačelnik Subotice je upoznao ambasadora sa svim dosadašnjim projektima koji su realizovani i ocenio da je oduvek imao odličnu saradnju sa Italijom, jer je reč o zemlji koja je uvek poštovala sve bilateralne sporazume. Još jednom je istaknuto da je Subotica primer multikulturalnosti i tolerancije. Gradonačelnik je rekao da su razgovarali i o saradnji na odobravanju kredita za infrastrukturne projekte.

Kako je ranije istaknuto, Italijanska "Kalcedonija" trebalo bi da u naredne dve godine zaposli 1.000 radnika u svojoj fabrici u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 6 godina i 8 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4179
Povezana vest
Povezane teme
gradonačelnik Subotice slobodna zona subotica privreda subotica Modest Dulić slobodna zona mali bajmok calcedonia kalcedonija italijanska fabrika ambasador italije
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.