• Pregleda: 4096

Saradnja Subotice i italijanskih privrednika

Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić primio je danas u Plavoj sali Gradske kuće ambasadora Italije u Republici Srbiji Đuzepea Manca.
Saradnja Subotice i italijanskih privrednika

Gradonačelnik je istakao da u Subotici godinama uspešno radi više od 10 italijanskih firmi i da se ovih dana očekuje da firma “Kalcedonija” dobije upotrebnu dozvolu i počne sa realizacijom ugovorenih programa zapošljavanja. U narednom periodu će se i intezivirati  saradnja sa Italijom ne samo na polju ekonomije i novih investicija, nego i kulture.

Ambasador Italije u Republici Srbije Đuzepe Manca kaže da je Subotica  za italijanske privrednike pouzdan partner i baza za buduću nadgradnju na ekonomskom planu. On je istakao da se Subotica nalazi na Koridoru 10 i da je poseduje dobar privredni potencijal.

Gradonačelnik Subotice je upoznao ambasadora sa svim dosadašnjim projektima koji su realizovani i ocenio da je oduvek imao odličnu saradnju sa Italijom, jer je reč o zemlji koja je uvek poštovala sve bilateralne sporazume. Još jednom je istaknuto da je Subotica primer multikulturalnosti i tolerancije. Gradonačelnik je rekao da su razgovarali i o saradnji na odobravanju kredita za infrastrukturne projekte.

Kako je ranije istaknuto, Italijanska "Kalcedonija" trebalo bi da u naredne dve godine zaposli 1.000 radnika u svojoj fabrici u Subotici.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Sandra Iršević

povezane teme

10
Milkonsin Odgovori
Samo da bude što više ovakvih vesti!

Saradnja sa stranim diplomatama, komunikacija sa investitorima, građevisnko zemljište koje imaju na raspolaganju i sve lepote naše Subotice jesu preduslovi koji će sigurno doprineti tome da se u narednom periodu što veći broj ljudi zaposli u Malom Bajomku...
Kiki boj Odgovori
Alo frend, jeli to karmin ili neki novi ruz za usnice , hajjjj.
Always Ultra Odgovori
Ove žabare koji u saradnji sa lokalnim velmožama najbrutalnije eksploatišu sirotinju Subotice treba proterati iz grada !!
jeftin_radnik Odgovori
Ovo zvuci kao Oglas:
Nasi: Strani investitori, dodjite u Srbiju, ovde je jeftina radna snaga!
Strani investitori: A da li ce i koliko dugo ostati jeftina radna snaga u Srbiji?
Nasi: Da, dovoljno dugo da vam se isplati ulagati u Srbiju
Strani investitori: Ok, mislim da mozemo sklopiti posao.
Nasi: Nadamo se daljnoj saradnji, srdacno - nasi.
....Znaci, radicemo za dzaba jos jako dugo!
građanin Odgovori
Ovi italijani su isti kao i naši, radnike plaćaju mizerno, ne plaćaju ni prekovremeni ni rad praznikom.
Treba malo da pitate radnike šta rade i kako im je.
Andja606 Odgovori
Cemu tolike osude na racun stranih investitora?! Pa, ne bi ni dolazili ovde da nismo jeftina radna snaga. Ljudi, pa to je poenta trzista i poslovanja uopste.
Za godinu dana Calzedonia ce imati 1000 zaposlenih. Zar je za te ljude bolje da sede kod kuce, nemajuci ni za hleb? Ok, hajde da proteramo 'zabare' iz grada, pa da kukamo nad svojom sudbinom, da kukamo kolika smo sirotinja i beda...
Ili da ipak radimo, pa makar i za "mizerne" plate.
pame Odgovori
a šta ste očekivali??? dobro došli u kapitalizam...
@ Andja606 Odgovori
Treba proterati i žabare i kineze i otvoriti naše firme koje su pokrali "ugledni" subotičani, beograđani,... te zaposliti građane Subotice. Nekada u par naših tekstilnih firmi radilo je 3000 građana. Lokalni političari dovlače koje kakve mafijaše i daju im ogromne pare za otvaranje radnih mesta, ti stranci pokupe pare rade ne prijavljujući radnike, pljačkaju nas isto ko i naši. Fidelinka je očiti primer.
albatros Odgovori
Raspitajte se malo,nije daleko Sombor kako se radi u toj istoj ''kompaniji'',gde radnice stoje po 12h i od umora padaju u nesvest.A plata 15.000 dinara,e to je politika lokalnih moćnika koji ih dovode.Ove i ovakve vesti da nisu žalosne bile bi smešne.Dajte jednom vest:Došao strani investitor,gradi fabriku od svojih ličnih sretstava,zaposliće 1000 mladih radnika,sa platom od 1500€ jer je ovde 3 puta jeftinija radna snaga nego u matičnoj zemlji vlasnika kompanije!
Andja606 Odgovori
"...sa platom od 1500€"?! Budimo realni! Da mora toliko da nas placa, ne bi nikad ni otvarao fabriku ovde. Trebamo im biti zahvalni sto nam i ovo nude, s obzirom na nezaposlenost koja vlada.
A ni u Somboru nije toooliko kriticna situacija, raspitajte se malo bolje.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.