• Pregleda: 2308

Saradnja Subotice i Indije

Robna razmena regiona koji pokriva komora u Subotici i Indije iznosi svega dva miliona dolara. Svega dva preduzeća iz regiona izvoze svoje proizvode u ovu daleku zemlju, dok sa druge strane 59 njih proizvode iz Indije plasira na ovo tržište. Kako bi se ove brojke povećale, danas je u Subotici boravila ambasadorka Indije u Srbiji Nenča Lovum, gde su joj predstavljeni investicioni potencijali Subotice i regiona.
Saradnja Subotice i Indije

Snažna ekonomija Indije učinila je da ova zemlja bude deo ekonomske krilatice BRIKS, koja označava zemlje koje polako ali sigurno preuzimaju primat u svetskoj ekonomiji. Pored Indije, tu su još Brazil, Rusija, Kina i Južna Afrika. Poseta ambasadorke ove zemlje u Srbiji današnjom posetom Subotici i Regionalnoj privrednoj komori predstavlja prvi korak na upoznavanju ove zemlje sa potencijalima Subotice i regije severa Bačke i Potisja.

Robna razmena regiona koji pokriva komora u Subotici i Indije ne zadovoljava potencija ni Indije ni regiona. Dosadašnji kontakti uobličeni su i kroz sporazum o saradnji između komore u Subotici i komore Pendžab Arijana Nju Delhi.

Na današnjem sastanku u Regionalnoj privrednoj komori u Subotici lokalne samouprave Subotice, Kanjiže i Malog Iđoša predstavile su investicione potencijale predstavnicima Indijske ambasade. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Subotice Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Marija Kern Šolja sa saradnicima. Nakon sastanka, delegacija je obišla subotičku konditorsku industriju “Pionir”.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Pera Odgovori
Mi nismo konkurentni da izvozimo u susedne zemlje,a kamoli u Indiju.
luka Odgovori
nema više nikoga ni za slikanje. Sad se love neki iz Indije, šta je sledeće "SARADNJA SUBOTICE I BARBADOSA" E političari moji tj. naši, nije li vas malo sramota i blam.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.