Komentara: 20
Pregleda: 4693

Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama i udruženjima koja se bave mladima

07.08.2013. u 15:06h
Izvor: RTV Yueco
Opšta ocena predstavnika nevladinih organizacija i udruženja koja se bave mladima u našem gradu, koji su prisustvovali radnom sastanku u Plavoj sali Gradske kuće sa članom Gradskog veća zaduženim za omladinu i turizam, jeste da je saradnja sa Gradom u ovoj oblasti na zadovoljavajućem nivou.
Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama i udruženjima koja se bave mladima

Član Gradskog veća zadužen za omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac istakao je da je u proteklih godinu dana revidiran Lokalni akcioni plan, a u toku je i realizacija prvih projekata čija je vrednost 2 miliona dinara. Postavljen je i prvi Koordinator Kancelarije za mlade, a predstoji osnivanje Saveta za mlade koji će koordinisati rad Kancelarije.

Radnom sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su predstavnici nevladinih organizacija i udruženja koja se bave mladima. Jedna od organizacija kojoj je odobren omladinski projekat je i Udruženje „Olovka piše srcem“ koja realizuje projekat „Budi volonter“. Ovaj projekat namenjen je učenicima srednjih škola sa terotorije Subotice, a planirano je da se radioničarski deo održi tokom avgusta. Đenđi Arančić Danča, predstavnica Udruženja ističe da je zadovoljna saradnjom sa Gradskim većem za omladinu i da je u proteklih godinu dana u našem ghradu urađeno više za mlade nego u prethodnih nekoliko godina.

Član GV zadužen za omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac istakao je da je cilj sastanka bio  sumiranje saradnje sa nevladinim organizacijama i udruženjima koji se bave mladima u proteklih godinu dana, predstavljanje onoga što je urađeno, ali i prikupljanje predloga i sugestija  kako bi se  saradnja Grada i ovih organizacija unapredila. Tokom prethodnih godinu dana je revidiran Lokalni akcioni plan, u toku je realizacija prvih projekata namenjenih mladima u vrednosti od 2 miliona dinara, a pre toga je rebalansom budžeta bio odvojen milion za projekte iz omladinskog sektora. Postavljen je i prvi koordinator Kancelarije za mlade.

Član GV zadužen za oblast omladine i turizma istakao je kako je u proteklih godinu dana prepoznat problem nedostatka sadržaja za mlade u ruralnim sredinama , te će jedan od fokusa Kancelarije za mlade u narednom periodu biti obezbeđivanje sadržaja za omladince u ovim sredinama.

Izvor: RTV Yueco
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 1 nedelju
Komentara: 20
Pregleda: 4693
Povezane teme
nevladine organizacije kancelarija za mlade vjekoslav ostrogonac lokalna kancelarija za mlade dejana bibić
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.