Komentara: 20
Pregleda: 5058

Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama i udruženjima koja se bave mladima

07.08.2013. u 17:06h
Izvor: RTV Yueco
Opšta ocena predstavnika nevladinih organizacija i udruženja koja se bave mladima u našem gradu, koji su prisustvovali radnom sastanku u Plavoj sali Gradske kuće sa članom Gradskog veća zaduženim za omladinu i turizam, jeste da je saradnja sa Gradom u ovoj oblasti na zadovoljavajućem nivou.
Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama i udruženjima koja se bave mladima

Član Gradskog veća zadužen za omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac istakao je da je u proteklih godinu dana revidiran Lokalni akcioni plan, a u toku je i realizacija prvih projekata čija je vrednost 2 miliona dinara. Postavljen je i prvi Koordinator Kancelarije za mlade, a predstoji osnivanje Saveta za mlade koji će koordinisati rad Kancelarije.

Radnom sastanku u Gradskoj kući prisustvovali su predstavnici nevladinih organizacija i udruženja koja se bave mladima. Jedna od organizacija kojoj je odobren omladinski projekat je i Udruženje „Olovka piše srcem“ koja realizuje projekat „Budi volonter“. Ovaj projekat namenjen je učenicima srednjih škola sa terotorije Subotice, a planirano je da se radioničarski deo održi tokom avgusta. Đenđi Arančić Danča, predstavnica Udruženja ističe da je zadovoljna saradnjom sa Gradskim većem za omladinu i da je u proteklih godinu dana u našem ghradu urađeno više za mlade nego u prethodnih nekoliko godina.

Član GV zadužen za omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac istakao je da je cilj sastanka bio  sumiranje saradnje sa nevladinim organizacijama i udruženjima koji se bave mladima u proteklih godinu dana, predstavljanje onoga što je urađeno, ali i prikupljanje predloga i sugestija  kako bi se  saradnja Grada i ovih organizacija unapredila. Tokom prethodnih godinu dana je revidiran Lokalni akcioni plan, u toku je realizacija prvih projekata namenjenih mladima u vrednosti od 2 miliona dinara, a pre toga je rebalansom budžeta bio odvojen milion za projekte iz omladinskog sektora. Postavljen je i prvi koordinator Kancelarije za mlade.

Član GV zadužen za oblast omladine i turizma istakao je kako je u proteklih godinu dana prepoznat problem nedostatka sadržaja za mlade u ruralnim sredinama , te će jedan od fokusa Kancelarije za mlade u narednom periodu biti obezbeđivanje sadržaja za omladince u ovim sredinama.

Izvor: RTV Yueco
Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama koja se bave mladima Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama koja se bave mladima Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama koja se bave mladima Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama koja se bave mladima Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama koja se bave mladima Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama koja se bave mladima Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama koja se bave mladima Saradnja Grada sa nevladinim organizacijama koja se bave mladima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 5058
Povezane teme

nevladine organizacije

kancelarija za mlade

vjekoslav ostrogonac

lokalna kancelarija za mlade

dejana bibić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.