Komentara: 6
Pregleda: 4778

Saradnja Deloitte-a i Ekonomskog fakulteta

18.01.2012. u 16:44h
Izvor: RTV Yueco
Saradnja Deloitte-a i Ekonomskog fakulteta

Najbolji studenti Ekonomskog fakulteta iz Subotice imaće u budućnosti otvorena vrata za zapošljavanje u Dilojtu - jednoj od vodećih kompanija u svetu iz oblasti pružanja profesionalnih revizorskih i konsultantskih usluga, usluga finansijskog savetovanja, kao i usluga upravljanja rizicima. Ova kompanija je i ranije radila testiranja na Ekonomskom fakultetu čijih osam nekadašđnjih studenata sada radi u ograncima u Beogradu i Budimpešti. Saradnja između fakulteta i ove revizorske kuće podignuta je i na viši nivo jer su sinoć u Subotici rukovodioci dve kuće potpisali Sporazum o saradnji.

Nandor Melegi jedan je od osam nekadašnjih studenata Ekonomskog fakulteta Subotica, koji je kroz trestiranja na samom fakultetu pokazao znanje dovoljno za zaposlenje u jednoj od vodećih kompanija u svetu iz oblasti revizorskih i konsultantskih usluga – Dilojtu. Kako bi plastično objasnio o kakvom se imenu u svetu finansija radi, odnosno kakvu šansu je dobio, Melegi Dilojt upoređuje sa jednim od najboljih fudbalskih klubova - Mančester junajtedom.

Predstavnici Dilojta su zadovoljni kadrovima koji u njihovu revizorsku kuću dolaze sa Ekonomskog fakulteta, a koji su odabrani kroz testiranja zainteresovanih u prošloj i pretprošloj godini. Potpisivanjem ovog sporazuma otvaraju se mogućnosti za angažovanje većeg broja kadrova.

Potpisanim sporazumom predviđeno je učešće Dilojta u nastavi, vežbama, stručnim skupovima, edukacijama i planiranoj letnjoj školi na kojoj bi bili organizovani kursevi nakon kojih bi bile izdavane i licence i za studente i za sve druge ekonomiste koji žele da se usavršavaju i budu konkurentniji na tržištu rada. Predviđeni sporazum podićiće i atraktivnost fakulteta, jer će studenti koji zadovoljavaju standarde imati otvorena vrata za zaposlenje u Dilojtu, ali i otvara mogućnost da fakultet bude spona između domaće privrede, mađarskih investitora i ove revizorske kuće.

Sporazum o saradnji sa revizorskom kućom Dilojt predstavlja još jedan u nizu sporazuma koje su potpisali predstavnici Ekonomskog fakulteta. Do sada su potpisani sporazumi o saradnji sa Merkatorom, Agroživom, Simpom, Mlekoproduktom, Fakultetom za logistiku iz Celja, Privrednom komorom Vojvodine i sličnim organizacijama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 4778
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.