• Pregleda: 4350

Saradnja Deloitte-a i Ekonomskog fakulteta

Saradnja Deloitte-a i Ekonomskog fakulteta

Najbolji studenti Ekonomskog fakulteta iz Subotice imaće u budućnosti otvorena vrata za zapošljavanje u Dilojtu - jednoj od vodećih kompanija u svetu iz oblasti pružanja profesionalnih revizorskih i konsultantskih usluga, usluga finansijskog savetovanja, kao i usluga upravljanja rizicima. Ova kompanija je i ranije radila testiranja na Ekonomskom fakultetu čijih osam nekadašđnjih studenata sada radi u ograncima u Beogradu i Budimpešti. Saradnja između fakulteta i ove revizorske kuće podignuta je i na viši nivo jer su sinoć u Subotici rukovodioci dve kuće potpisali Sporazum o saradnji.

Nandor Melegi jedan je od osam nekadašnjih studenata Ekonomskog fakulteta Subotica, koji je kroz trestiranja na samom fakultetu pokazao znanje dovoljno za zaposlenje u jednoj od vodećih kompanija u svetu iz oblasti revizorskih i konsultantskih usluga – Dilojtu. Kako bi plastično objasnio o kakvom se imenu u svetu finansija radi, odnosno kakvu šansu je dobio, Melegi Dilojt upoređuje sa jednim od najboljih fudbalskih klubova - Mančester junajtedom.

Predstavnici Dilojta su zadovoljni kadrovima koji u njihovu revizorsku kuću dolaze sa Ekonomskog fakulteta, a koji su odabrani kroz testiranja zainteresovanih u prošloj i pretprošloj godini. Potpisivanjem ovog sporazuma otvaraju se mogućnosti za angažovanje većeg broja kadrova.

Potpisanim sporazumom predviđeno je učešće Dilojta u nastavi, vežbama, stručnim skupovima, edukacijama i planiranoj letnjoj školi na kojoj bi bili organizovani kursevi nakon kojih bi bile izdavane i licence i za studente i za sve druge ekonomiste koji žele da se usavršavaju i budu konkurentniji na tržištu rada. Predviđeni sporazum podićiće i atraktivnost fakulteta, jer će studenti koji zadovoljavaju standarde imati otvorena vrata za zaposlenje u Dilojtu, ali i otvara mogućnost da fakultet bude spona između domaće privrede, mađarskih investitora i ove revizorske kuće.

Sporazum o saradnji sa revizorskom kućom Dilojt predstavlja još jedan u nizu sporazuma koje su potpisali predstavnici Ekonomskog fakulteta. Do sada su potpisani sporazumi o saradnji sa Merkatorom, Agroživom, Simpom, Mlekoproduktom, Fakultetom za logistiku iz Celja, Privrednom komorom Vojvodine i sličnim organizacijama.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

6
SU Odgovori
Konacno da procitamo nesto dobro, pozitivno. BRAVO!!!
Pere Odgovori
da, raspitajte se malo kako se zaposljava na fakultetu, i koje su ima plate... sramota...
io Odgovori
jos jedna farsa; zivim u insotranstvu i nikad nisam cula ni videla ponude poslova ove kompanije. ah, verovatno ova kompanija radi samo u srbiji???!!?!?
Jelena Odgovori
@io.... ne znam gde zivite niti cime se bavite, ali u svakom slucaju je sramota da niste nikad culi za Deloitte, a komentarisete na ovaj nacin! Vidim da imate pristup internetu, pa pobogu, koristite bar google pre nego sto napisete takvu nebulozu. Ovo je odlicna vest za studente ekonomije, kao i za mlade diplomirane ekonomiste! Plate na faxu su tolike kolike su, mene to ne zanima... zanima me kakvu edukaciju mogu da mi pruze i u tom smislu sporazum koji su potpisali je koristan za ljude koji zele da se usavrsavaju. Licno sam vrlo zainteresovana za letnju skolu i kurseve koji ce, nadam se, biti organizovani i veoma me je obradovala ova vest!
io Odgovori
za @ Jelena
Ti nastavi da zivis od google-a so bzirom da si ga samo tamo nasla. ja u stvarnom svetu nisasm jos naisla na ovu kompaniju.U nebulozi mozda Ti zivis, iz koje sam ja na svu srecu pobegla, tako da mi kosu sam perem, e ne drugi!!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.