Komentara: 25
Pregleda: 3870

Saopštenje Srpskog pokreta Dveri Subotica

18.02.2016. u 16:51h
Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Saopštenje Srpskog pokreta Dveri Subotica prenosimo u nastavku.
Saopštenje Srpskog pokreta Dveri Subotica

U Subotici su mnoga preduzeća praznik Dan državnosti provela radno uprkos tome što je Vlada Srbije odredila da 15. i 16. januar budu neradni dani.

Da podsetimo, zakon oslobađa prekida rada sva društva koja bi prekidom proizvodnje nanele štetu državi i građanima, kao i čije bi ponovno pokretanje proizvodnje iziskivalo velika novčana sredstva. Za ona društva koja su radila, radnicima su dužna da isplate naknade za rad za vreme državnih praznika.

Veliki broj preduzeća je radila za praznik, ali ne zato što su imali potrebu već zato što su videli da radnike mogu da eksploatišu na sve moguće načine a da ih država ne štiti, pa čak ni na najveći državni praznik – Dan državnosti!

Postavlja se pitanje da li su inspekcijske službe kontrolisale poštovanje zakona i da li će se naknadnim revizijama poslovanja kažnjavati oni koji su radili protivzakonito, kao što se kažnjavaju u svim zemljama EU koje su reper i jedini argument vlastima u Srbiji.

Ono što zakon takođe obavezuje jeste isticanje državnih simbola to jest isticanje zastava na državne ustanove, od mesne zajednice pa nadalje.
Sami građani su videli da je na malom broju ustanova bila postavljena zastava Republike Srbije.

Svi oni građani koji imaju državljanstvo Republike Srbije i koji je svim srcem vole jer nemaju drugu ili rezervnu državu, ovim gestom lokalne vlasti su uvređeni. Koliko velika mogu da budu poniženja a da svi mi i dalje ćutimo na postupke lokalne gradske vlasti?

Da li je nepoštovanje države u Subotici plansko ili omaška lokalne gradske vlasti na građanima je da presude.

// kraj saopštenja

Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 25
Pregleda: 3870
Povezane teme

dveri

pokret dveri subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.