• Pregleda: 4605

Saopštenje Policijske uprave u Subotici

Saopštenje Policijske uprave u Subotici

BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU

U periodu od 18. do 24. marta 2013. godine na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća. U četiri saobraćajne nesreće, 21 osoba je lakše povređena, dok je u šest sabraćajnih nesreća pričinjena samo materijalna šteta.

U toku prethodne nedelje, sprovedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmerena na vožnju pod dejstvom alkohola i nepropisno parkiranje vozila. Podneto je četiri zahteva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato je 11 naloga za uplatu novčanih kazni. Zbog vožnje pod uticajem alkohola iz saobraćaja je isključeno devet vozača, od kojih je za četiri vozača određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti. Kontrolisano je ukupno 157 vozila.

Saobraćajna policija je u saradnji sa Komunalnom inspekcijom i Komunalnom policijom sprovela akciju u kojoj je specijalnim vozilom ‘’pauk’’ uklonjeno osam vozila zbog nepropisnog parkiranja.

PROTIVPOŽARNA ZAŠTITA

U toku protekle nedelje, pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Subotici imali su šest intervencija.

Pohvala za pripadnike saobraćajne policije

Dodatak uz prethodno saopštenje je i pohvala za angažovanost saobraćajne policije u toku današnjeg dana na sprečavanju prolaska kamiona kroz centar grada.

fotografija: 25. mart, 13:30 časova

Redakcija Subotica.com je imala prilike da na licu mesta zabeleži ovu fotografiju i da dobije informaciju da je trenutno 2 patrole angažovano da putem jedinih delotvornih, represivnih, mera utiče na to da se kamioni pridržavaju propisa i ne prolaze (nam) kroz centar grada. 

Izvor: Policijska uprava Subotica

povezane teme

3
DuleS Odgovori
Ma dajte bre ljudi kakva je ovo sprdnja?!? Kakav centar grada?? Jel se mnogo ustedelo sa tih 500m sto je zabranjeno kamionima da prolaze?? Samo ljudima komplikujete zivot da idu okolo, a nista, ali bas nista se nije dobilo sa tom zabranom!!
Igor Odgovori
Nije dobro rešenje i nadam se da je privremeno što kamioni idu skroz okolo, ali je MNOGO BOLJE NEGO DA stalno prolaze kroz centar grada!!! Kad bude Y krak, biće druga priča...
Do tada, opasno je da prolaze ovuda, .. da se ne podsećamo, nažalost, nekih tragičnih događaja.
Policija je dobro što radi svoj posao iako su mogli i ranije započeti kontrolu kamiona
city woman Odgovori
A kada ćemo dobiti nova obećanja za Y krak ???-
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.