Komentara: 2
Pregleda: 4093

Saopštenje Policijske uprave u Subotici

09.07.2012. u 17:16h
U periodu od 2. do 8. jula 2012. godine na području Policijske uprave u Subotici dogodilo se 10 saobraćajnih nesreća. U pet saobraćajnih nesreća osam osoba je zadobilo teške telesne povrede i četiri su lakše povređene, dok je u pet saobraćajnih nesreća pričinjena samo materijalna šteta.
Saopštenje Policijske uprave u Subotici

U toku vikenda sprovedena je akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju usmerena na prekršaje upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, prekoračenja brzine kretanja, nepropisnog preticanja i nekorišćenja sigurnosnog pojasa. Podnet je 31 zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i izdato je 54 naloga za uplatu novčanih kazni.

Zbog teške ili potpune alkoholisanosti mera zadržavanja je određena za tri lica, 25 vozača je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod uticajem alkohola, dok je 43 vozača sankcionisano zbog prekršaja prekoračenja brzine kretanja. Kontrolisano je ukupno 303 vozila.

Takođe, saobraćajna policija je u saradnji sa Komunalnom inspekcijom i Komunalnom policijom sprovela akciju u kojoj je specijalnim vozilom ‘’pauk’’ uklonjeno 36 vozila zbog nepropisnog parkiranja.

U toku protekle nedelje vatrogasna jedinica je intervenisala 49 puta. PU Subotica moli građane da ne spaljuju travu i korov, i da vode računa o zabrani korišćenja otvorenog plamena, koja je definisana Zakonom o zaštiti od požara.

Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4093
Povezane teme

Policijska uprava Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.