• Pregleda: 5848

Pojačana kontrola saobraćaja

Pojačana kontrola saobraćaja

Pojačanom kontrolom saobraćaja i sada bi se već moglo reći redovnim vikend kontrolama na više lokacija, službenici Saobraćajne policije iz Subotice najavljuju odlučnu borbu sa prekršiocima saobraćajnih propisa tako što će sankcionisati one koji nisu spremni ni voljni da se uklope u sistem. Želimo da verujemo da je ovo neselektivan proces i da će se za sve primenjivati ista pravila.

Akcija "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo"

Pre dve nedelje završena je akcija "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo" koja je imala za cilj da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, pre svega samoinicijativno, a zatim i na preporuku službenika saobraćajne policije koji su u tom periodu pojačano na više lokacija u gradu nasumičnom kontrolom učesnika ličnom procenom upućivali na vanredni tehnički pregled. Ovom prilikom sankcionisani su i drugi prekršaji koji su tom prilikom uočeni, iako je bio fokus na tehničku ispravnost.

Prisustvo značajno većeg broja policijskih vozila i policajaca u reflektujućim prslucima na više lokacija privuklo je pažnju sugrađana

Sinoć je u nekim momentima u gradu došlo do otežanog protoka saobraćaja na nekoliko "punktova" u užem i širem centru grada, kod Sinagoge, Majšanskog mosta, na izlazu parkinga Otvorenog univerziteta i ponajviše u ulici Đure Đakovića, u blizini parka Ferenca Rajhla.

Organizovanom akcijom uz pomoć većeg broja službenih lica, među kojima je učestvovala i komunalna policija i vozilo depo parka (Pauk), na više lokacija kontrolisani su dokumenti i primenjivan je test na prisustvo alkohola.

Ove akcija sprovodila se u nekom momentu simultano na više lokacija, od otprilike 22:30 časova pa do par sati iza ponoći.

Malo konkretniju statistiku koje je postigla ova "vikend akcija" očekujemo u sklopu redovnog saopštenja PU Subotica.

Svaka akcija očekuje i rezultate

U svakom slučaju pozdravljamo akciju saobraćajne policije i podržavamo nastojanja da se broj učesnika u saobraćaju koji nesavesno i neodgovorno upravljaju motornim vozilom dovede pod kontrolu i svede realno na najniži mogući. Ovakve akcije ulivaju nadu građanima da je ova služba odučna i posvećena bezbednosti saobraćaja. Nadamo se da ih ove reči pohvale neće podići u nebesa i da će smatrati da je posao obavljen. Pohvala u svakom slučaju za prisustvo, ne sumnjamo da će akciju pratiti i rezultati.

/ Autor: Goran Todorov

povezane teme

22
ned Odgovori
Dobro je da Saobraćajna policija vrši kontrolu u cilju bolje bezbednosti ali putevi i ulice su nam pretrpani putničkim vozilima.Ne moraju baš svi svakog dana doći kolima u grad,pogotovo ako blizu stanuju.Zagađenost vazduha je velika.Još par desetina vozila i potpuno zakrčeno.Na frekventnim raskrsnicama treba dežurni da bude prisutan.Neka Saobraćajna da predlog za red i bezbednu vožnju.
subiticanin Odgovori
Ok kontrola slazem se ali me i dalje tatini sinovi obilaze preko pune linije ,koriste mobilni u voznji kod pravoslavne crkve i jos nekim mestimaa staju kao levo ce a onda na zeleno a necesto i zuto odu pravo .Ajos gore je kada to par putA vidi saobracajni milicioner!!!!!! i nistA.
i jedno pitanje da li razmatrate ukidanje svetala u letnjem periodu bar po gradu
ja bih da spavam Odgovori
A pre neki dan u centru Palica jurcaju motori (verovatno se i trkaju) u 02.30h . Culi su se u celom naselju , toliko su "tihi" bili! Gde su tad bile ove silne patrole pitam ja vas? BUkvalno su jurili pokraj stanice policije!!!
Poseidon Odgovori
Slažem se da je dobro da su na ulicama, samo mislim da nisu dobro kordinisani odnosno da bi trebalo da ih je manje na više lokacija, i da budu češće, i po mogućnosti bez pravila.
Katarina Žila Odgovori
Ne bih da me shvatite pogrešno,ja podržavam ovu akciju ali mislim da policija prva treba da da primer kako se bezbedno ponaša u saobraćaju,čast izuzecima. Ovde na slikama vidimo službena vozila parkirana u mračnom delu na samoj raskrsnici i na trotoaru za pešake a to je nebezbedno. Neki od njih su na kolovozu bez onog prsluka. Svaka čast na akciji ali malo povedite i računa na imidžu u javnosti kada već želite da naučite nekog drugog.
mima Odgovori
Svaka cast za akciju,samo ako nije selektivno kaznjavanje!!!! Znaci-svi prekrsioci isti tretman!
andras80 Odgovori
da da.....sve to lepo!samo steta sto ne povataju cigane oko zorke sa tim skalamerijama!
ledenjak Odgovori
Dobro i treba kontrola , pogotovo za mamine i tatine sinove koji divljaju od 22 do 05 h vikendom . Mada juče gledam uvukli se kod vatrgasaca u debelu ladovinu a samo 50 metara dalje
cigančići u Zagrebačkoj iskaču ispred automobila i traže pare Barem da je jedan prošeto i rastero ih , ovako može se desiti da stvarno neko nastrada .
I još nešto , skreno bi pažnju da više kontrolišu starije sugradjane koji su dobili produženje vozačke Zbog toga što me niko ne može ubediti da lekari u higijenskom nisu korumpirani Koliko njih sam samo video da se jedva kreću , ruke im se tresu a voze auto Garant bi bilo šta da se od belih mantila pohapsi , samo kad bi malo počeli da istražuju . . .
??? Odgovori
e a zasto vozila zaustavljaju i "obicni" policajci? npr. kod 51. Divizije je ih je sinoc bilo, nisu saobracajci a zaustavljali su... mislim, nemam nista protiv, samo mi je malo cudno... kao da traze nekog :D
radijalac Odgovori
podrzavam akciju u potpunosti ali isto tako znam da ti koji izlaze za kolima i piju vec unapred znaju kojim putem da se vrate kuci kolima a da nema policije, znaci unapred se isplanira odlazak kuci kolima pod uticajem alkohola i tako vec godinama se izvlace,ovo jesu frekevnta mesta na kojima se vrse kontrole ali toliko je malih ulica da ne postoji deo grada u koji se ne moze otici a da ne zaobidjete patrole policije
Cannibal Odgovori
"Ne moraju baš svi svakog dana doći kolima u grad,pogotovo ako blizu stanuju."

Због чега? На куповину аутомобила народ троши милијарде, а НИС је најпрофитабилнија фирма у држави и тo су сасвим логичне последице стандарда који је енормно набујао од 6.10.2000. наовамо.
makiznj Odgovori
Sve je to OK,sve ja to podrzavam,ali kao sto je neko vec pomenuo,one matore fosile treba iskljuciti iz saobracaja,voleo bih da vidim samo tog ......... koji im dao dozvolu a niti vide niti cuju,ceo dan su nadrogirani ko zna kakvim lekovima i ladno dobijaju dozvole tako nesto samo u srbiji ima,druga stvar,tehnicka ispravnosto vozila,pa 50% vozila nije tehnicki ispravno,vozim iza nekog ocu da umrem od nejgovig izduvnih gasova,a sto se tice gradskog prevoza,blago receno ka6tastrofa,truli rubovi,a o izduvnim gasovima da ne pricamo..........a gospoda strumfovi(saobracajci) sto voze po gradu sa ugasenim svetlima to cemo precutati.....
Bulaznim Odgovori
Hvale se s tim da rade jednom nedeljno par sati.
drzavabanana Odgovori
Treba gospodi para :)
:) Odgovori
Мени је ово бзв! Не подржавам ни мало овакве акције. Подсећају ме на нека ратна времена кад се поставе пунктови па не можеш нигде проћи без контроле.
.... Odgovori
Podrzavam ovakve akcije!Ali NE samo vikendom bi trebali ovo radit,nego svaki dan!Nazalost puno ima koji su kupili vozacki.....Ja nemam auto niti vozacki nemam!Autobusom,biciklom,peske idem!Na bicikli imam osvetljenje!Ne jednom me skoro udario auto!Kod "KAMP"na Palicu izlazim iz ulice 1 auto skrece na benzinsku pumpu 2 auto zaobilazi!Prekrsaj napravio!Bio mrak,bicikla osvetljeno auto ispred mene 15 cm!U jednom momentu stalo mi srce........Zalim sto bas onda saobracajna policija nije bila tamo............drugo!U mojoj ulici nema cak ni asfalta,ali motori jure,i auto sa jako glasnom muzikom,cak ni na decu ne obracaju paznju!Ja bi svakog ponovo na polaganje vozackog ispita!Ko je redovno polagao nema od cega da se boji,a ko je kupio taj nek se dokaze...............
zlaxman Odgovori
Podržavam akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, jer se stvarno sve više i više vozača krajnje bahato ponaša ugrožavajući bezbednost a slobodno se može reći i živote ostalih učesnika i prolaznika, pre svega dece. Bilo je već reči o tome, ali ipak da ponovim: bilo bi izuzetno pohvalno kada bi se te i takve akcije češće sprovodile na radijalcu, i to na delu koji je bliži hali sportova.
no koment Odgovori
Usvakom slucaju pohvalno i pozdravljam tu akciju ako vazi za sve isto,mislim na kazne i zakon,od crnog dzipa pa do peglice,Ali nerazumem sta hoce komunalna policija koja ima zavrsenu plesnu skolu,svoj komunalni posao nisu ustanju da izvrse redovno i samo nam trose pare od poreza.
Aleksa Odgovori
ledenjak i markiznj
Vi ste stvarno bezobrazni. Po vama bi starije vozace trebalo iskljuciti iz saobracaja, pa zar ne
mislite da ti stariji vozaci imaju vise iskustva u saobracaju nego sto cete vi ikada imati. Ja imam
vozacku dozvolu 46 godina, tri puta mi je produzavana svaki put po 3 godine, pa zar vi stvarno
smatrate da su lekari koji izdaju dozvole idioti, ja se svaki put razbolim kada moram na lekarski
pregled radi produzenja dozvole, to je detaljan pregled od strane specijalista, a kakva smo mi
drzava nije iskljuceno da neko prodje i preko veze, ali se nadam da to nije pravilo. A sto se tice
registracije svi u Subotici znaju koje su to agencije kod kojih mozes registrovati vozilo, samo
predas dokumente i odgovarajuci iznos,vozilo ne moras ni donositi.
Nadam se da cete i vi jednom postati stari fosili!
Pera Petrovic Odgovori
Bolje da stanu i saobracaj da kontrolisu na mestima gde neki novopeceni i lovarni mladic sa svojom svitom vozi blizu 150 km/h i gde je velika verovatnoca da ce da skine nekog pesaka sa trotoara i/ili da se smota sa pomenutom svitom i kolima oko platana ili bandere... nije fora da zaustavljas kod singoge nekog koji vozi 40-50 km/h, nego onog koji vozi za 100 vise... ali, ali avaj...
ledenjak Odgovori
@Aleksa ajde vi meni objasnite kako je moguće da neko ko je težak šećeraš , ko jedva stoji na nogama i ima ugradjen pejsmeker moze da obije dozvolu Ili kako može neko ko pije stalno anti depresive i pokušao samoubistvo takodje da dobije dozvolu Ili kako može neko kome je potvrdjen doduše u blagom obliku alchajmer da vozi To je činjenica i ja to mogu pod krivičnom odgovornošću da dokažem Radi se o ljudima od 75 i 80 godina koji su ko što reče markiznj bukvalno nadrogirani raznim lekovima a imaju dobre penzije i nije im problem da podmite ljude koji rade na proveri
Time samo prave medvedju uslugu vama koji ste zdravi i krepki i sigurno mozete da još koju godinu uživate u vožnji
Ako mi neverujete kod sledeće provere prvo uplatite sve dađžbine za pregled i kažite lekaru da će te mu se odužiti , ali gledajte da držite kovertu u ruci da je vidi i nema problema na godinu dana sigurno dobijate produženje .
S2 Odgovori
Ove akcije bi imale više smisla kada bi patrole pokazale više kreativnosti u izboru mesta za kontrolu saobraćaja. Oni GODINAMA to rade NA ISTIM lokacijama! Ja sam pre više od deset godina imao alkotest kod Rajhlove palate (Likovni susret, slika gore). Voleo bih da se pojave, bar dvaput godišnje, na palićkom putu, ali leti, pogotovo vikendom, posle 23 sata, kada tuda urlaju motori, čak i na jednom točku, tako da se čuju i kilometrima okolo. Neće oni to, znaju čiji se sinovi tamo iživljavaju u to vreme...Sve je otišlo toliko daleko, da sam od više ljudi čuo kako "organi" imaju spisak registarskih oznaka onih koje "ne treba dirati"...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.