Komentara: 20
Pregleda: 2968

Saopštenje Levice Srbije povodom neobeležavanja Svetskog dana socijalne pravde

23.02.2016. u 12:09h
Izvor: Pokret "Levica Srbije"
Saopštenje Gradskog odbora Pokreta "Levica Srbije" Subotica prenosimo u celosti.
Saopštenje Levice Srbije povodom neobeležavanja Svetskog dana socijalne pravde

U subotu, 20. februara obeležen je Svetski dan socijalne pravde. Dan socijalne pravde, posvećen borbi protiv siromaštva, nezaposlenosti i pružanja jednakih šansi za sve, obeležava se u celom svetu, nakon što je Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2007. godine 20. februar odredila kao dan promovisanja solidarnosti, jednakosti i ravnopravnosti.

Dan socijalne pravde obeležen je svuda osim u Srbiji. Smatraju li sadašnji vlastodršci da je socijalna pravda nepoželjna u ovoj zemlji, u našem gradu?

Srbija je u dubokoj bedi, nezaposlenosti i siromaštvu, zemlja je izražene socijalne nejednakosti i socijalne nepravde. Dve i po decenije Srbija propada  politički, ekonomski, kulturno i moralno. Narod Srbije, osiromašen i obespravljen, tone u apatiju i razočarenje.

U ovoj zemlji postoje danas dve Srbije: jedna ultrabogata, druga ultrasiromašena. Takva Srbija ne može da opstane, ni kao društvo, ni kao država.

Srbija je danas društvo bez milosti, solidarnosti i pravde. Oni koji su opljačkali Srbiju su danas njeni vlasnici, a građani Srbije jeftina radna snaga, s najnižom zaradom u Evropi.

Mi se borimo da se u Srbiju vrati socijalna pravda.

Pravda za nezaposlene, za srednji sloj, za nastavnike, za profesore, inženjere, lekare, činovništvo, medicinsko osoblje, radnike i seljake, mlade, ugrožene i obespravljene i osiromašene!     

Borićemo se za Suboticu i Srbiju u kojoj neće odlučivati tajkuni, bankari i korumpirani političari.

Borićemo se da Srbija ne bude zemlja bede i siromaštva, a Subotica grad koji nestaje.

Borićemo se za zemlju socijalne pravde i pravičnosti, jednakosti i solidarnosti, za grad u kome je čovek na prvom mestu.

Proslavimo Svetski dan socijalne pravde, sledeće godine, u pravednijoj, pristojnijoj i lepšoj Subotici.

// kraj saopštenja

Izvor: Pokret "Levica Srbije"
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 20
Pregleda: 2968
Povezane teme

levica srbije

svetski dan socijalne pravde

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.