Komentara: 57
Pregleda: 47669

Saopštenje GrO "Trećа Srbijа"

26.11.2013. u 14:08h
Saopštenje Gradskog odbora "Treća Srbija" prenosimo u celosti.
Saopštenje GrO "Trećа Srbijа"

Posle Novog Sada, Zrenjanina, Vrbasa, Bečeja, Kikinde i više desetina drugih opština u Vojvodini i Subotica se, uspostavom nove vlasti, pridružila sredinama koje su jasno stavile do znanja da je aktuelna pokrajinska vlast nelegitimna i neodrživa.

Treća Srbija, koja je među prvima, početkom godine, pokrenula doslednu i argumentovanu kampanju za raspisivanje izbora za Skupštinu APV, pozdravlja ovakav rasplet političke krize koja je gušila naš grad, navodi se u saopštenju gradskog odbora ove stranke. Gradovima i opštinama Vojvodine je dosta destruktivne politike Bojana Pajtića izgrađene na sukobu sa nosiocima vlasti u Republici Srbiji. Kada se tome doda i antidržavna "Deklaracija o ustavnim i zakonskim pravima Vojvodine", bezbrojne afere u vrhu pokrajinskog DS-a, stagnacija privrede i osiromašenje ovog kraja Srbije, dobijamo potpunu sliku jedne poražene političke strukture, koja u svom sunovratu želi da povuče sa sobom i one zdrave snage preostale u našem javnom životu.

Treća Srbija čestita subotičkoj koaliciji, čiji činioci nisu pristali na sudbinu koju im je namenio Bojan Pajtić. Koliko su i građani Subotice željni normalnih i konstruktivnih odnosa lokalnih i republičkih vlasti, svedoči i doček Predsednika Republike Tomislava Nikolića. Simbolično je da jedna od prvih zvaničnih funkcija novog gradončelnika bude srdačan i gostoljubiv susret sa šefom naše države. Sa nadom da će upravo taj čin i takvi, srdačni odnosi biti plod te "nove političke ere" o kojoj je govorio gradonačelnik Jene Maglaji, Treća Srbija mu čestita na izboru.

Takođe se nadamo da će imati mudrosti da izbegne sve greške i propuste svojih prethodnika i da će i ostali funkcioneri SVM-a uvideti da je dalja podrška pokrajinskoj vlasti Demokratske stranke samo krajnje nekorisno i nelegitimno odlaganje neizbežnog, navodi se na kraju saopštenja.

Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 57
Pregleda: 47669
Povezane teme

treća srbija

saopštenje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.