Komentara: 44
Pregleda: 6829

Saopštenje DSS Subotica

04.02.2014. u 16:01h
Izvor: GrO Demokratska stranka Srbije (DSS)
Saopštenje Demokratske stranke Srbije objavljujemo u celosti:
Saopštenje DSS Subotica

Poštovani prijatelji,
Danas smo se okupili u našoj Subotici pre svega zato što čitav Grad vidi da je budućnost ugrožena. Ugrožena je ekonomski, socijalno, politički, moralno, ugrožena je zapravo sama država Srbija i ugroženi su svi naši građani.

Dok režimski mediji svakodnevno izveštavaju o velikim uspesima i podvizima Vlade, beda, beznađe i štrajkovi se šire Srbijom. Nikada štrajkovi i protesti širom nisu imali ovako teške oblike.
Nikada do sada nije bilo toliko štrajkova glađu gladnih. Mora se jasno i glasno postaviti pitanje ko je odgovoran što nam je zemlja danas dovedana do same ivice provalije? Vlast i njeni mediji uz svakodnevno sejanje novih obećanja i razmetanje tobožnjim uspesima istovremeno svudana okolo traže krivca, samoga ne vide u sebi. Po njima odgovorni su oni koji nisu na vlasti, a nisu oni koji su navlasti.

Svaki građanin Subotice međutim zna da je samo i jedino sadašnja vlast odgovorna za svekoliko propadanje Srbije. Sadašnja vlast je odgovorna za tešku ekonomsku i socijalnu krizu. Odgovorna je za satiranje proizvodnje i narastajuću nezaposlenost. Odgovorna je za neobuzdano i nekontrolisano zaduživanje zemlje na račun ne samo sadašnjih već i budućih naraštaja. Odgovorna je zato što našu proizvodnju, posebno poljoprivredu, uništava uvozom, pod uticajem uvozničkog lobija i njihovi moćnih stranih partnera. Odgovorna je zato što svojim nepromišljenim i nedoslednim projektima umesto ravnomernog regionalnog razvoja omogućava i podstiče dalje slabljenje i komadanje Srbije.

Naravno da sve to samo po sebi nije dovoljno, sadašnja vlast je odgovorna i za uspostavljanje partijske vlasti urušavanje države. Na sve načine, ne birajući sredstva, vlast se trudi da ovlada svakim delom Srbije, svakom opštinom i Gradom u Srbiji, bez obzira na stvarnu izbornu volju građana. Primer Grada Subotice i otimanja mandata DSS, čime smo postali na lokalu stranka van parlamenta, pa čak i stranka bez iventara, prostorija, i osnovnih elementarnih uslova za rad je možda najbolji primer svega navedenog.

Kada se sve to sabere može se izvesti samo jedan zaključak: sadašnja vlast nema odgovornu doslednu ni ekonomsku politiku, ni državnu politiku, ni demokratsku politiku. Sve ovo što nema vlast nadoknađuje jednom delatnošću, jednoj njoj svojstvenoj politici: to je politika straha. Ništa, međutim, kao neprestane obmane i lažna obećanja ne ubija izglede i na dug rađana u drugačiju, bolju budućnost.
Poštovani prijatelji, mi smo se danas ovde okupili da podržimo našu stranku u predizbornoj kampanji i time odredimo put kojim Srbija, a i naša Subotica može da izađe iz sadašnjeg beznađa.

Uvereni smo da izlaz iz ove agonije leži u predstojećoj kampanji i izborima, odnosno obrazovanju nove vlade koja će konačno staviti tačku na sadašnju politiku obmana. Mi danas poručujemo da Demokratska stranka Srbije može da pogleda narod u oči i da mu kaže istinu, da nam bolju budućnost neće niko spolja pokloniti i darovati, već da samo sopstvenim snagama, otvoreni prema svetu i za svet, možemo započeti unutrašnju obnovu zemlje i graditi bolju budućnost Subotic i čitave Srbije.Mi smo tu, spremni i jači nego ikada, sa novim ljudima, energijom i jasnim idejama oslobođeni okova koje privilegije vlasti nose sa sobom, prednama je novi početak i sigurni smo da će DSS ubrzo zauzeti mesto koje mu pripada na političkoj mapi Grada ali i Države te da će opet biti predvodnik promena koje će doneti boljitak svim građanima R Srbije.

Predsednik Gro DSS Suboica
Marko Miletić

Izvor: GrO Demokratska stranka Srbije (DSS)
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 44
Pregleda: 6829
Povezane teme

DSS Subotica

Demokratska stranka Srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.