• Pregleda: 3379

Sankcionisano 475 vozača tokom protekle nedelje

Sankcionisano 475 vozača tokom protekle nedelje

U periodu od 3. do 9. jula, na području Policijske uprave u Subotici, dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda. U sedam saobraćajnih nezgoda jedna osoba je teže povređena, devet osoba je lakše povređeno, dok je u tri saobraćajne nezgode pričinjena samo materijalna šteta.

U navedenom periodu, policija je podnela 72 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, izdato je 475 prekršajnih naloga i iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, od kojih je za tri vozača određena mera zadržavanja zbog teške ili potpune alkoholisanosti.

U toku protekle nedelje, pripadnici vatrogasnih jedinica imali su 27 intervencija.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
Pametnjaković Odgovori
U saobraćaju može da se pogreši slučajno, a može i namerno.
Neki prekršaji su teško dokazivi da li su urađeni slučajno, uz neki previd ili namerno iz bahatosti i nebrige prema drugim učesnicima u saobraćaju.
Zbog tuđe greške ili bahatosti neko nevin može da pogine ili ostane bogalj za čitav život u krevetu ili invalidskim kolicima.
ALI, ove što pokupe u stanju totalne alkoholisanosti, prema njima ne bi trebalo imati milosti, posle trežnjenja oduzeti dozvolu na par godina, da se ne igraju jedno vreme tuđim životima.
Željko
Mogu reci da me je jedan vozac pokusao ubiti dok sam vozio biciklu. Na skretanju sa beogradskog puta na sporednu ulicu me je pretekao i zatim naglo skrenuo desno i nemoguce je da me nije primetio, jer me je preticao i samo me je jako kocenje spasilo. Znam ko je, jer mi je nekoliko dana pre toga psovao majku sto mu nisam otvorio vec zakljucanu radnju posle radnog vremena, iako sam mu objasnio da to ne smem da uradim. Nista od ovoga ne mogu da dokazem, jer nemam kameru u ocima.
/ Odgovori
svaki put kao objavite ovu vest uvek bude najmanje 2-3 vozaca kojima je odredjena mera zadrzavanja zbog teske alkoholisanosti, a do sada ste ovakve vesti objavili minimum 20 puta...koliko ljudi jos vozi pijano koje nisu zaustavili... sramota...
Alisa u Zemlji čuda Odgovori
Drugim rečima dela pešaka samo u trenutno zatečenom svojstvu vozača. Ovakvih ili onakvih po pitanju znanja i umešnosti upravljanja vozilom, a najviše nikakvih. Među kojima, eto, i dooobro "presisanih" iliti naćefleisanih, odnosno mortus (k'o majka?) pijanih. Koji, eto, nikako da se "opasulje" (baš kao i korisnici mobilnih u saobraćaju) da mešanje oktana i maligana, ako ništa drugo (srećom) povlači za sobom neizbežno sankcionisanje, mada ne toliko efektno koliko oduzimanje saobraćajne dozvole. A potom, status koji im je i inače suđen, ali i svima ostalima bez razllike: pešaka tj. autotabanima.
ZELENI TALAS Odgovori
U prethodnim izveštajima, pa ni u ovom, ni reči o prekršajima koji su fotodokumentovani "debelo" plaćenom sofisticiranom tehnologijom, drugim rečima kamerama za nadgledanje saobraćaja na raskrsnici kod "Patrije". Barem su te poznate motorizovanom, ali i "običnom" pučanstvu.

Da li smo se profinili (sudeći po 475 sankcionisanih neće da može biti), ili možda kamere od prvog dana i nisu u svom radnom elementu, osim da poput kakve baba-roge preventivno deluju na potencijalne prekršioce...,tek ni slova o opravdanosti njihovog postavljanja?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.