Komentara: 4
Pregleda: 3618

Sandra Svorcan se uspešno oporavlja, obustavlja se SMS humanitarni broj

12.09.2014. u 17:54h
Izvor: RTV Yueco
Naša sugrađanka, Sandra Svorcan, kojoj je krajem juna urađena transplantacija srca na Klinici AKH u Beču, oseća se dobro i uskoro bi mogla da izađe uz bolnice. Zbog očekivano oslabljenog imuniteta i neophodnih kontrola u Beču, Sandra će u Suboticu moći da dođe tek sledeće godine. Porodica Svorcan se zahvaljuje svim Subotičanima, koji su u okviru akcije “Pomozimo Sandri” slanjem poruke na broj 1494 i novčanim prilozima pomogli da ona dobije novo srce.
Sandra Svorcan se uspešno oporavlja, obustavlja se SMS humanitarni broj

Društvo srpskog ruskog prijateljtva “Sveti Aleksandar Nevski”  zvanično je objavilo kraj humanitarne akcije “Pomozimo Sandri”, pokrenute na inicijativu studenata Građevinskog fakulteta. Slanjem SMS poruka preko tri mobilna operatera, do 1. septembra prikupljeno je ukupno 2 095 400 dinara. Iako je u martu bilo zamišljeno da akcija traje 3 meseca, građani širom Srbije su nastavili da šalju poruke na broj 1494.

Krajem aprila, prikupljen je neophodan novac za transplatnaciju, pa je Sandra sa roditeljima otputovala u Beč. Za samo 48 sati stavljena je listu čekanja. Nakon, dva meseca, na Vidovdan, stigla je vest da je pronađen donor. Sledećeg dana, Sandri je urađena transplantacija srca. Međutim, iako je naša sugrađanka počela brzo da se oporavlja, 11. dan nakon transplantacije pojavile su se brojne komplikacije. Svestski stručnjaci u Beču brzo su sanirali komplikacije na bubrezima, jetri, plućima i  ona se sada oseća dobro.

Pre dva dana, posle 75 dana koliko je bila na odeljenju intezivne nege, Sandra je napustila ovo odeljenje. Iako se  brzo oporavlja, zbog čestih kontrola i  osetljivosti organizma, ona će u Beču ostati do sredine 2015.godine. Preostali novac će do tada biti na Sandrinom računu, a ukoliko ne bude neophodan za dalje lečenje, po njenoj želji, biće upućen na račun nekog bolesnog deteta, kome je potreban.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3618

Povezana vest

Povezane teme

sandra svorcan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.