Komentara: 24
Pregleda: 14160

Samohranoj majci iz Tavankuta plene imovinu zbog nasleđenog duga

11.06.2018. u 17:37h
Izvor: Subotica.com
Samohranoj majci iz Tavankuta plene imovinu zbog nasleđenog duga

O Gordani Bededek i njenoj ćerki Milici iz Gornjeg Tavankuta pisali smo početkom godine, kada je zbog besparice i dugova pretila opasnost da im se iseče struja. Zahvaljujući pomoći dobrih ljudi, majka i ćerka su prezimile u koliko toliko normalnim uslovima – dug je izmiren a od donacije kupljen je ogrevdonacije kupljen je ogrev.

Međutim, njihovim mukama nije kraj. Nedavno im je stiglo obaveštenje od izvršitelja da zbog duga od 126.000 dinara na ime kredita, koji je uzeo Gordanin pokojni otac, zemlja koju poseduju ide na javnu prodaju. Narodski rečeno – doboš.

- Od javnog izvršitelja stiglo je obaveštenje da se oglašava prodaja zemlje površine 672 kvadratna metra, čija je vrednost procenjena na 23.500 dinara. To je jedna trećina parcele koju sam nasledila od oca – priča Gordana. - A nasledila sam i kredit, koji je najpre bio oko 200.000 ali je donacijama smanjen na 126.000. To je dug prema banci, ali sa troškovima advokata i izvršitelja on je čak 180.000 dinara.

Samohranoj majci iz Tavankuta plene imovinu zbog nasleđenog duga

Gordana strahuje da prodaja zemlje neće pokriti ceo dug i da je sledeće što će doći na red biti kuća.

- A gde ćemo onda Milica i ja, to ne smem ni da pomislim. Noćima ne spavam, bojim se šta će biti sa nama. Bojim se da nas ne izbace na ulicu, kud' ćemo onda – kroz suze će Gordana.

Kako smo ranije pisali, Gordana i njena ćerka Milica (15), učenica škole „Žarko Zrenjanin“, žive same u skromnoj kućici. Zbog brige o bolesnom ocu i ćerci,  samohrana majka Gordana morala je da napusti posao u Veterinarskom zavodu. Sada žive od 10.000 dinara socijalne pomoći i i 4.500 dinara dečjeg dodatka. Kada vreme dozvoli, ide u nadnicu, ne libi se da radi sve poslove, ali i to nije dovoljno da sama isplati ovoliki dug.

Samohranoj majci iz Tavankuta plene imovinu zbog nasleđenog duga

Svi koji žele da pomognu Gordani i Milici mogu to da učine putem POSTNET uplate na telefon 0611903745 ili da odnesu lično u njihov dom u Bisnom kraju u Gornjem Tavankutu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 10 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 14160
Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

gornji tavankut

humanitarni apel

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.