Komentara: 2
Pregleda: 2017

Samo 10 odsto mladih brine o zdravlju

15.08.2012. u 16:53h
Izvor: RTV Yueco
Na preventivne preglede ide manje od 10 odsto populacije mladih, kažu lekari. Iako je akcija „Selu u phode“ u MZ Mali Bajmok održana sa ciljem da mlađoj generaciji ukaže na zdrave navike i prevenciju zdravlja, i ovaj put se pokazalo da samo stariji sugrađani brinu o svom zdravlju.
Samo 10 odsto mladih brine o zdravlju

Ovo je bio 21. put da se kroz akciju „Selu u pohode“ , koju zajednički organizuju Zavod za javno zdravlje, Dom zdravlja, Crveni krst i Apoteka Subotica, Subotičanima omogući da bez zdravstvene knjižice prekontrolišu svoje zdravlje.

Bez zdravstvene knjižice, zakazivanja i čekanja, stanovnici Malog Bajmoka mogli su da prekontrolišu svoje zdravlje u prostorijama MZ. Lekari i tehničari Preventivnog centra merili su građanima pritisak, šećer u krvi , težinu i obim struka, kao i masno tkivo, dok su im lekari ZZJZ davali savete kako da životne navike usmere u korist zdravlja.

Zaposleni iz Apoteke Subotica prikupljali su stare lekove i govorili o štetnoj upotrebi lekova, kojima je istekao rok. Volonteri Crvenog krsta, koji su delili promotivni materijal bili su jedini pripadnici mlade populacije, iako je akcija “Selu u pohode“ održana povodom Dana mladih, kako bi uticala na stvaranje svesti o potrebi preventivnih pregleda.

Kako bi privukli mlade da prekontrolišu svoje zdravlje, planirano je da se sledeća akcija organizuje 29. na bazenu Dudova šuma. Akcija „Selu u pohode“, koju zajednički organizuju Crveni krst, ZZJZ, Dom zdravlja i Apoteka Subotica, se sprovodi od početka 2011. godine najmanje jednom mesečno i ima za cilj da pre svega, stanovnike ruralnih područja mobiliše na kontrolu zdravlja i ukoliko je potrebno, utiče na smanjenje gojaznosti ove populacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2017
Povezane teme

zavod za javno zdravlje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.